StoryEditorOCM
Crna kronikaloša vijest

Hrvatski kapetan Marko Bekavac ostaje u turskom zatvoru: ‘Na žalost, ovo je bila očekivana odluka‘

Piše Vijesti sd
18. srpnja 2024. - 13:33

Danas je nastavljeno suđenje hrvatskom kapetanu Marku Bekavcu pred turskim sudom. Njegova sudbina još je uvijek neizvjesna, a nastavak suđen ja zakazan je za 16. rujna 2024. Zapovjednik Bekavac, kao i ostalih devet članova posade ostaju u turskom zatvoru u kojemu su od početka listopada prošle godine kada je na brodu za prijevoz rasutih tereta Phoenician-M pod njegovim zapovjedništvom pronađena droga.  

- Iako svi želimo da se ovo što prije okonča i nadamo se da će nakon suđenja naš kapšetan kao slobodan čovjek doći kući, na žalost, ovo je bila očekivana odluka. Imenovan je novi predsjednik Sudskog vijeća, s obzirom da je ova bivša predsjednica otišla na novu funkciju. On je sebi dao još malo vremena prije donošenja odluke – izjavio je Neven Melvan, koji je ispred Sindikata pomoraca Hrvatske bio na ročištu u Turskoj za Večernji list. 

image
Vojko Basic/
Kaže da je ročište održano u četvrtak, drugo po redu, prošlo dobro. Jako je zadovoljan držanjem kapetana Marka Bekavca pred Sudom. 
- Saslušani su još neki svjedoci, a članovi posade su još jednom iznijeli svoje obrane s obzirom da je novi predsjednik Sudskog vijeća želio iz njihovih usta čuti što oni kažu na optužbu. Oni su ponovili svoje iskaze, obrana je također iznijela neke nove argumente u korist posade broda. Na kraju, donesena je očekivana odluka da se sve skupa odgodi za još nekoliko mjeseci – ispričao nam je Melvan nakon ročišta. 

Na pitanje kako je kapetan Bekavac primio odluku po kojoj mora još neko vrijeme provesti u jednom od najstrožih turskih zatvora, Melvan kaže da se jako dobro drži. 

image

Kapetan Marko Bekavac

- Danas se držao jako dobro, odradio je kako treba svoj posao. Štitio je ne samo sebe nego i posadu broda, to je zbilja bilo na jednom dobrom nivou – govori Melvan. U Turskoj je na sudu bila i supruga kapetana Bekavca. - Zajedno s kapetanopvom suprugom, uspio sam na kratko s njim razgovarati kroz sudsku ogradu. Dobro se drži, fokusiran je. Idemo se boriti dalje! - poručio je Neven Melvan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:48