StoryEditorOCM

Hrvatica nasjela prevarantu: mislila da se dopisuje s turskim glumcem, on joj izjavio ljubav pa opeljušio 10.000 eura

Piše vijesti Sd
31. siječnja 2023. - 13:24

Pulska policija istražuje slučaj prijevare 49-godišnje žene iz okolice Pule koja je oštećena za 10000 eura. Ona je na društvenoj aplikaciji upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vrijeme s njim dopisivala. Nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio ju je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav. U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. siječnja ove godine lakovjerna žena mu je je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-mail adrese tobože  javio FBI sa zahtjevom za daljnjom uplatom novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji.

Kako još netko ne bi nasjeo na ovakvu prevaru Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa eto čak iskazuju i ljubav.

„Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise, navode iz policije i upozoravaju građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 00:03