StoryEditor
Crna kronikamučan slučaj

Hrvat mjesecima silovao ženu i drugima naplaćivao da gledaju: brutalno iživljavanje čak je i snimao, žrtva je ostala trudna

Piše Kronika SD
10. travnja 2022. - 12:31

Muškarac iz Međimurja optužen je za stravična silovanja bivše supruge koja je počinio pred nepoznatim maskiranim osobama kojima je naplaćivao da gledaju, piše Danica.hr.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, 42-godišnjak je brutalna silovanja počinio od srpnja 2006. do travnja 2007. godine. Prijeti mu do deset godina zatvora.

"U podstanarskom stanu najprije je tijekom srpnja 2006., nakon što ju je prvo izudarao rukama po glavi i tijelu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za rub kreveta, skinuo joj gaćice, unatoč njezinom traženju da ju pusti i pokušajima da ga odgurne nogama”, stoji u optužnici.

Silovao ju je, nakon čega joj je u spolovilo gurao bocu Coca-Cole, potom i cijelu šaku, zaprijetivši joj da će ju ubiti ako o događaju nekome ispriča.

Ostala trudna

Nakon toga je u šest navrata protiv njezine volje s njom imao spolne odnose. Ruke joj vezao za krevet, u spolovilo joj je gurao različite predmete.

Svaki put u prostoriju bi ušla nepoznata maskirana osoba i za novac gledala što joj radi, a sve je i snimao te potom prisiljavao žrtvu da gleda snimku, uvijek pod prijetnjom smrću. 

Prilikom spolnih odnosa žena je zadobivala ozljede i krvarila te ostala trudna i rodila zajedničko dijete.

"Kaznena djela silovanja počinjena su na osobito okrutan i osobito ponižavajući način, a silovana ženska osoba ostala je trudna”, upozorili su tužitelji.

Nesretna žena pakao koji je prolazila ne bi nikad prijavila da joj se tijekom 2016. nije dogodila nova velika trauma jer ju je razbojnik napao u kafiću u kojem je radila kao spremačica. U teškom psihičkom stanju završila je na psihijatriji čakovečke bolnice te liječnicima ispričala sve što joj se u životu događalo, navodi Danica.

Sve je negirao

Svjedokinja iz obiteljskog savjetovališta kaže kako je iz bolnice k njima došla u "izuzetno teškom stanju, u prvo vrijeme nije mogla uopće govoriti, čak je i povraćala, no tijekom godinu dana, kroz savjetovanje, njezino se stanje poboljšalo".

Silovatelj je bio zaposlen kao glazbenik u ugostiteljskim objektima u Međimurju. Stanovao je u sklopu jednog restorana, a nesretna žena znala je povremeno prenoćiti kod njega te su počeli zajedno živjeti kad se i sama zaposlila u restoranu kao konobarica.

Ona je nakon toga otvorila vlastiti lokal u jednom međimurskom mjestu te su tamo nastavili zajedno živjeti. On je 2009. otišao raditi u inozemstvo i više se nije vraćao u Hrvatsku. Ispitan u toj zemlji prema zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, sve je negirao, piše Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 02:17