StoryEditorOCM
Crna kronikaneviđeno divljaštvo

Horor na popularnom skijalištu, divljaci iz BMW-a brutalno pretukli HGSS-ovce i djevojku; Vikali su: ‘Mi smo borci!‘

Piše Vijesti SD
1. veljače 2023. - 09:34

Prošli vikend Platak je bio središte ekstremnog sportskog spektakla Euro kupa u skibikeu, skibobu, snowscootu i 3-Skiju, no iako je subota završila u sportskom ozračju zadovoljnih sudionika, nedjeljna večernja događanja, koja se mogu opisati samo kao neviđeno divljaštvo, bacila su mračnu sjenu na ovu snježnu idilu. Strašno svjedočanstvo s Novim listom podijelio je jedan od gostiju koji su se zatekli te večeri u X baru, a čiji su podaci poznati redakciji.

Driftanje na snijegu

Trojica mladića koja su provela poslijepodne u X baru, u večernjim satima ispred bara u snijegu vježbali su MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Članovi GSS-a nakon dugog dana boravili su u X baru, a jedan od njih krenuo je na spavanje u bazu. U trenucima kad je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka zapriječili su mu prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tad nokautirao, a on je ostao ležati u nesvijesti.

Incident je vidio jedan od gostiju u X baru te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Tad je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu.

Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao k sebi, ali tad je s leđa zaradio udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopće živ. Najbliži pomagači pokušali su mu izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvoga, koji je istrčao u pomoć iz X bara, napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila cipelariti.

Jedna ženska osoba htjela je zaustaviti iživljavanje i pomoći, no zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, nastavila su cipelariti pomagača cijelo vrijeme vičući: "Mi smo borci. Znate vi tko smo mi". Tad je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija, koja je odvela trojicu divljaka, piše Novi list.

Brojne ozljede

Trojac je pušten iz pritvora, ali u utorak nisu sami otišli po vozilo, već su poslali izaslanika koji je platio GSS-u 265 eura da izvuče auto. Kako doznaje Novi list, GSS-ovac, koji je bio prvi na udaru, zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta.

Dobronamjernik koji je prvi pritekao u pomoć završio je sa slomljenom rukom te natučen, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutarnje krvarenje u plućima. No to je ono što se vidi, fizički, a posljedice će ostati zauvijek jer je nemoguće zaboraviti fizičko iživljavanje, očito dobro fizički spremnih, na slabijima.

Da ne govorimo o tome da je Platak, u čiji je razvoj uložen ogroman novac, izletište za djecu i obitelji koje nerijetko prespavaju gore i noću uživaju vani u snježnoj idili te je nezamislivo da se ovakve stvari događaju i da nema nikoga da to zaustavi na vrijeme. Snimka cjelokupnog događaja postoji i traje 20-tak minuta, a policija je koristi za svoju istragu.

Direktor Goranskog sportskog centra, Alen Udovič, rekao je kako se svake sezone dogode dva do tri slučaja ulaska automobilima na stazu. Na pitanje može li se to spriječiti, Udovič je odgovorio da bi organiziranje zaštitarske službe 24 sata na dan bilo preskupo. Također, rekao je da se ne mogu postaviti ni rampe na pristupne ceste do staza jer se njima kreću radni strojevi kojima se mora omogućiti slobodno kretanje.

Primorsko-goranska policijska uprava samo je potvrdila kako se izgred dogodio na Platku, ali još nije iznijela pojedinosti o tom slučaju jer traje istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 15:01