StoryEditorOCM
Crna kronikagrađani u strahu

Hoće li tko zaustaviti divljanje Đakića juniora? U pet dana prouzročio je dvije prometne nesreće, zbog oklade u zavoj ušao sa 150 kilometara na sat

Piše JL
25. studenog 2019. - 13:34
Ivan Đakić

Pitomačom, kako piše Jutarnji list, danima kruže priče kako je Ivan Đakić, sin saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, krajem listopada skrivio novu prometnu nesreću u Dravskoj ulici.

Tragom te informacije portal Virovitica.net nazvao je Policijsku upravu virovitičko-podravsku, ali oni nisu imali baš nikakav podatak o još jednom divljanju bijesnim automobilom Đakića juniora.

Spremno su na molbu policijskih službenika podijelili sva saznanja prikupljena od onih koji su čuli što se i kako dogodilo. Bila je to sjajna suradnja Pitomačana kojima je već puna kapa obijesne obitelji, novinara i policije.

- Mi se bojimo neugodnosti koje bi mogli imati, strah nas je za naše poslove pa i za živote, ako baš hoćete. Zato i ako nešto znamo, ne prijavljujemo policiji - rekao je jedan od izvora.

Policija je dojavu shvatila ozbiljno, a rezultat istrage je zapanjujuć. Utvrdili su da je Ivan Đakić prouzročio ne jednu, nego dvije prometne nesreće u pet dana.

Naime, nesreća o kojoj bruji Pitomača dogodila se 29. listopada oko 1 sat. I možda za nju nitko nikad ne bi saznao da se pred nekoliko svjedoka u lokalnom kafiću njome nije pohvalio 33-godišnji suvozač, piše portal Virovitica.net.

Ivan Đakić je zbog oklade vozio brzinom većom od 150 km/h. Cilj mu je bio dokazati, kako je tvrdio suvozač, da je pri toj brzini moguće proći zavoj kod mosta na kraju Dravske ulice. Nije ga uspio svladati, sletio je s ceste.

Prema policijskom očevidu dogodilo se sljedeće: "Dolaskom do lijevog putnog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska preko cijele površine kolnika na suprotnu stranu te slijetanja na zelenu površinu.

Vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati do betonskog mosta kbr. 339, kojeg je oštetilo lijevim kotačima, da bi se od siline udara vratilo na kolnik. U vozilu se nalazio i 33-godišnji putnik koji nije bio ozlijeđen. U prometnoj nesreći je sukladno evidentiranim oštećenju nastala materijalna šteta.

Nakon izlijetanja Đakić je lupao na prozor kuće jednog od tamošnjih stanovnika zahtijevajući pomoć oko izvlačenja automobila. Osoba koja mu je u tome pomogla na kraju je prekršajno prijavljena jer nije prijavila prometnu nesreću.

Lakše ozlijeđeni Đakić zatražio je, kažu izvori portala Virovitica.net, liječničku pomoć tvrdivši da su nastale prilikom pada. Oporavak je trajao nekoliko dana. Zbog izazivanja i bijega s mjesta nesreće protiv njega bit će podnijet prekršajni prijedlog.

Pet dana prije skrivio je prometnu nesreću u Virovitici. Policija je o tome poslala sljedeće:

- Provedenim izvidima utvrđeno je kako je dana 24. listopada 2019. nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka iz pravca Korije u pravcu Virovitice, gdje je dolaskom do nadvožnjaka 'Dijamant', zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, desnim kotačima svojeg vozila udario u betonske rubnike zapadnog vrha prometnog otoka, koje je oštetio, pri čemu je nastavio daljnje nekontrolirano kretanje sve do spojnog kolnika s istočne strane navedenog prometnog otoka.

U prometnoj nesreći je sukladno evidentiranom oštećenju nastala materijalna šteta. Daljnjim operativnim radom, a temeljem zaprimljenih informacija, utvrđeno je kako je prometnu nesreću na opisani način prouzročio 24-godišnji vozač, nakon čega je s istim obavljen obavijesni razgovor i sačinjen zapisnik o ispitivanju osumnjičenika na okolnosti događaja, odnosno počinjenog prekršaja. Zbog proteka vremena vozač nije alkotestiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 08:26