StoryEditorOCM
Crna kronika‘same su pale‘

HDZ-ov načelnik prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja. Zaposlenica: ‘Zaključao je vrata, skinuo hlače...‘

Piše Vijesti SD
1. lipnja 2023. - 21:39

Načelnika baranjske Općine Popovac 34-godišnja djelatnica na javnim radovima iste općine prijavila je za pokušaj seksualnog zlostavljanja - piše Dnevnik.hr. Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić razgovarao je s načelnikom, ali on slučaj nije želio komentirati. S druge strane, žena koja ga je prijavila i njezin suprug Kovačiću su iznijeli svoju priču.

- Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: ‘Dođi, trebaš nešto pomoći.‘ Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On je uzeo i počeo se skidati. Skinuo je hlače", ispričala je djelatnica Općine.

Radi se o majci dvoje djece koja je još uvijek uznemirena zbog onoga što joj se, govori, prije tjedan dana dogodilo u prostorijama Općine. Bio je to njezin četvrti dan na poslu jer je tek potpisala tromjesečni ugovor o poslu na javnim radovima.

"On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte", rekla je.

Nastavlja kako je odmah sa suprugom otišla na policiju, a on dodaje da se tamo pojavio i načelnik, koji mu se obratio.

"Rekao mi je da ima ženu i djecu. Pitao je kako mi to njemu možemo napraviti, on je nama puno pomogao, on je nama dao posao. Sve je to bila samo šala. Kao da su mu spale hlače: ‘Zar ne vidiš da same spadaju?‘", ispričao je suprug.

Načelnik angažirao odvjetnika

O slučaju je Kovačić razgovarao i s načelnikom, koji negira cijelu priču te je angažirao odvjetnika. Pred kamere Dnevnika Nove TV, govori, ne može i ne smije stati zbog daljnjih policijskih postupanja.

Od policije je stigao odgovor u formi tumačenja naputaka Europske unije kada je riječ o kaznenom djelu potencijalnog seksualnog uznemiravanja.

"Smatramo da objava osobnih podataka ne bi bila opravdana u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Nismo u mogućnosti odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama. Ova PU u svojim izvješćima za javnost ne iznosi događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuju se kaznena djela iz domene seksualnih delikata, a sve zbog zaštite digniteta žrtve te moguće stigmatizacije okoline", piše u odgovoru Policijske uprave osječko-baranjske.

Nakon liječničkog pregleda u medicinskoj dokumentaciji djelatnice navodi se otisak na desnoj nadlaktici, uznemirenost i simptomi stresa.

Inače, načelnik je i član Hrvatske demokratske zajednice. Iz središnjice stranke Kovačić je doznao da, budući da on nije visoki dužnosnik HDZ-a, o slučajevima poput njegova u ovoj fazi odlučuju općinski ogranci - piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 15:00