StoryEditorOCM
Crna kronikaevo čime se sve bavio

Harald Kopitz, otac monstrum, i nije bio toliko uspješan u poslu zadnjih godina; većina njegovih tvrtki je propala, a spominje se i u priči o utjerivanju dugova

Piše Vanja Nezirović/JL
25. rujna 2021. - 12:27

U zemljišnim knjigama zgrada u kojoj se nalazi stan u kojem je Harald Kopitz (56) usmrtio svoje troje malodobne djece vodi se kao vlasništvo tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. koja se bavi iznajmljivanjem stanova, pa je očito Kopitz ondje živio u najmu.

Pokušali smo u subotu doći do direktora tvrtke, ali još nam se nije povratno javio.

Inače, na poslovnim servisima Harald Kopitz posljednje je bio povezan s tvrtkom Kopitz Adriatic Consulting koju je osobno osnovao u srpnju 2020. godine na svojoj osobnoj adresi. Tvrtka nije prijavila 2020. godine nikakve prihode, a u sudskom registru je i dalje aktivna, doznaje Jutarnji list.

Firme u likvidaciji

Ostale tvrtke s kojima je Kopitz u Hrvatskoj bio povezan su sve neaktivne, a radilo se o firmama Vantage Leasing d.o.o. u kojoj je bio direktor od 2007. do 2019. te Pet Plus usluge u kojoj je od 2007. do 2010. godine bio direktor. Od 2016. do 2021. godine bio je i član društva u tvrtki Empire Monster d.o.o. koja posljednjih godina nije prijavljivala značajnije prihode, odnosno bila je u gubitku te nema ni aktivnih računa, a iz te tvrtke je Kopitz izašao u travnju ove godine.

Vantage Leasing je isto tako u likvidaciji, i to od listopada 2019. godine, a i tvrtka Pet Plus usluge d.o.o. brisana je 2010. godine iz registra.

Konzultant i pregovarač

Kopitz je, inače, radio za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač. Većinom se bavio financijama. Radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga.

Radio je i u tvrtkama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na sveučilištu Donau-Universität Krems.

'Kratko ošišani dečki utjeruju dugove'

Jutarnjem listu je u lipnju 2009. godine poslao demant na članak objavljen 12. lipnja iste te godine pod nazivom “Banke šalju ‘kratko ošišane dečke’ da utjeruju dugove”. U njemu je naveo da navedeni članak smatraju potpuno jednostranim, neobjektivnim i neetičnim iznošenjem iskrivljenih podataka, nestručno needucirano izvučenim iz konteksta od strane novinara.

"Ovakvom se neutemeljenom i pristranom prezentacijom javnosti uz višestruko spominjanje naziva tvrtke VB Leasing baca neizbrisiva ljaga i ruši poslovni ugled stvaran godinama. S obzirom na to osjećamo kako je potrebno istaknuti nekoliko pojedinosti koje će to i detaljnije argumentirati", navode u toj reakciji Božena Jelinić, Harald Kopitz i Ante Odak, direktori VB Leasing d.o.o., piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 16:27