StoryEditor

Hans otišao u kupovinu, a parkirani kamper u more

Piše PSD.
22. siječnja 2011. - 12:46

Hans Franz Jose Guerlich, njemački državljanin uz Bochuma trajno nastanjen u Hrvatskoj u otočkom mjestu Prvić Šepurine, jutros je nešto prije devet sati u Šibenika na obali dr. Franje Tuđmana pod još nerazjašnjenim okolnostima ostao bez svoga VW-kampera koji je nakon što ga je parkirao i krenuo u kupovinu, ubrzo na mobitel dobio obavijest da mu je vozilo upalo u more i nošeno jakom strujom "otplovilo" prema sredini Šibenskog kanala.Šokirani Hans prekinuo je kupovinu, žurno se zaputio na obalu gdje je ga je umjesto vozila dočekao prazno parkirno mjesto i poveći broj policajaca i djelatnika Lučke kapetanije.

- Zategao sam ručnu kočnicu, zaključaovozilo,uzeo parkirni tiket i otišao, te ubrzo od pastorke dobio dojavu da se vozilo otkočilo i preko mula rive upalo u more - u dahu nam je kazao Hans i dodao kako je u prvi trenutak mislio da je riječ o šali, gledajući pri tom u mutno more i ogrebotine na rubu mula gdje je kamper završio na dno.

Prema riječim očevidaca kamper je nakon pada u more brzo potonuo i za svega nekoliko minuta jaki kurenat ga je odvukao preko vrha mula prema sredini kanala, pri čemu su se očevici događaja panično raspitivali ima li u vozilu ima osoba.

Stravičnu mogućnost sumnje u tragediju srećom je "dešifrirao" djelatnik parkinga koji je savjesno odrađivao svoj posao, te jasno kazao kako u vozilu nakon što ga je vlasnik parkirao nije nitko ostao.

- Za sada nismo uočili nikakvo zagađenje na okolnosti isticanja pogonskog goriva iz vozila - kazali su nam iz Lučke kapetanije.

Izvučen u 13 sati

Nakon što su ronioci pronašli potopljeni VW-kombi nakon čega je primaknut obali, u 13 sati sati uz pomoć snažne auto dizalice vučne službe vozilo je izvučeno na obalu te stavljeno na raspolaganje policijskim istražiteljima koji će po obavljenom očevidu službeno utvrditi razloge i okolnosti načina na koji je kamper skončao na dno šibenske luke.

Vozaču pozlilo

Tijekom izvlačenja iz mora potonulog kombija na šibenskoj rivi što je privuklo stotine građana,nedaleko od mjesta događaja starijem Šibenčaninu koji je upravljao vozilom Fiat Punto iznenada je pozlilo tijekom vožnje. Uspio se nekako zaustaviti. Pozvana je Hitna pomoć koja ga je nakon toga u veoma lošem zdravstvenom stanju prevezala na daljnju hospitalizaciju.

Željko Huljev
foto: nikša stipaničev/cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 15:38