StoryEditor
Crna kronikabrutalni okršaj u splitu

Giljanović nije pristao na nagodbu za pokušaj ubojstva Bekavca; Doznajemo kada će se naći oči u oči s bivšim prijateljem u kojeg je ispalio najmanje šest metaka

16. svibnja 2019. - 20:41
giljanovic

Ivan Giljanović (38) zvani Giljo nije se nagodio po optužbi za pokušaj ubojstva Marka Bekavca prije godinu dana te mu je zakazan početak suđenja za srpanj.

U četvrtak je na Županijskom sudu u Splitu održano pripremno ročište na kojem optuženi ima mogućnost priznati i nagoditi se za nižu kaznu te se u tom slučaju ne ide na suđenje.

Ako ne dođe do sporazuma, tužitelj i branitelj iznose svoje stavove o čemu ovisi i opseg potrebne dokazne građe tijekom daljnjeg postupka.

Ivan Giljanović se odlučio okušati sreću na glavnoj raspravi koja će započeti za dva mjeseca. Tom prilikom će se on i Marko Bekavac suočiti po prvi put nakon ranjavanja.

Tko je Ivan Giljanović, profesor kineziologije i splitski kamatar, koji je skoro godinu dana bio u bijegu? Izrešetao je Bekavca i mirno išetao iz kafića...

Na pripremno ročište u Split je doveden iz  Zatvora u Šibeniku gdje je smješten radi njegove sigurnost pošto se na splitskim Bilicama u istražnom zatvoru nalaze Željko Rajić i pripadnici njegove zločinačke skupine, rivali u ilegalnom poslu.

Giljanović je trenutno pod stegovnom mjerom uskrate posjeta, telefoniranja i pošte zbog napada na pritvorenika Gorana R. na zatvorskoj šetnici prošlog mjeseca.

Nakon verbalnog napada Goran R. je pokušao glavom udariti Giljanovića koji ga je udario nekoliko puta šakom u lijevu sljepoočnicu. Goran L. je zadobio lakše ozljede, a od tada s Giljanovićem nije bilo problema u šibenskom zatvoru.

Giljanović pretukao Zagrepčanina u šibenskom zatvoru: Nije se htio maknuti s klupe na kojoj sam radio sklekove i napao me!

Zbog njegovog korektnog ponašanja nakon tog incidenta i činjenice da iz šibenskog zatvora nisu prijavili nove probleme s njim, suđenje u Splitu neće se održavati u Velikoj dvorani u koju inače idu procesi s većim stupnjem sigurnosnog rizika. Rasprava će se voditi u manjoj sudnici koja je ujedno i kabinet nadležne sutkinje koja je dobila predmet.

Ivanu Giljanoviću se sudi zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca u svibnju prošle godine kraj splitskog kafića u Ulici Domovinskog rata. Nakon pucnjave nađeno je šest čahura, a Bekavac je zadobio ustrjelne i prostrjelne rane noge i debelog mesa.

Giljanović je tada pobjegao, a predao se splitskoj policiji nakon 11 mjeseci, početkom travnja. Nakon toga je smješten na splitskim Bilicama i to na Ženskom odjelu kako ne bi došao u kontakt s Rajićevom skupinom. Odlukom Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav je nakon dva dana hitno prebačen u zatvor u Šibeniku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. rujan 2020 07:06