StoryEditor
Crna kronikastravična nesreća

Frontalni sudar dvaju teretnih vozila na Ličkoj magistrali: dvije osobe poginule

Piše PSD.
14. svibnja 2014. - 17:22
Dvije osobe su poginule, a jedna je teško ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 13.35 sati dogodila na u mjestu Drežnička Dubrava u općini Rakovica.

Preminuli muškarci (vozač u dobi 40, a suvozač 44 godine) vozili su se u kamionu zagrebačkih registracijskih oznaka u mjeru sjevera u kamionu s prikolicom za prijevoz automobila. Iz nepoznatog razloga u desnom zavoju je na njihovu prometnu traku prešao tegljač varaždinskih registracija. Sudar je bio direktan, jak i za njih koban.

- Obavili smo očevid prometne nesreće u kojoj je došlo direktnog sudara dva teretna vozila, vozilo varaždinskih registracijskih oznaka je prešlo na suprotni kolnički i sudarilo se s vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, dvije poginule osobe bile su vozač i suvozač u dobi od 40 i 44 godina vozila iz Zagreba, dok je vozač iz Varaždina prevezen u bolnicu - izjavila nam je na mjestu nesreće zamjenica županijske državne odvjetnice iz Karlovca Ljubica Fiškuš Šumonja, koja je rukovodila očevidom.

Doznajemo da je u kamionu preminuo jedan muškarac, dok je drugi davao znakove života do dolaska hitne medicinske pomoći, međutim, usprkos naporima medicinskog tima, preminuo im je tijekom reanimacije na mjestu događaja.

Za sav je promet prekinuta cesta koja Ličku magistralu spaja s graničnim prijelazom Ličko Petrovo Selo na Plitvičkim jezerima, te se odvija obilazno Državnom cestom broj 1 preko Plitvica, to ne vrijedi za kamione kojima je promet preko Plitvica i inače zabranjen, te je promet sjever-jug u potpunosti u prekidu. Zbog zabrane prometovanja kamiona plitvičkom dionicom Ličke magistrale, kamionski promet zavojitom cestom na kojoj se dogodila tragedija vrlo je gust.

Zamjenica županijske državne odvjetnice najavila je daljne dokazne radnje kojima bi se trebalo utvrditi zašto je vozač kamiona prešao na drugi kolnički trak. Za sada se pretpostavlja da je razlog prebrza vožnja.


M. Pušić
Foto: Robert Fajt / CROPIX

Izdvojeno

14. srpanj 2020 05:53