StoryEditor
Crna kronikaposebne mjere opreza

Filip Zavadlav stigao u Zagreb: pod jakom policijskom pratnjom dovezen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj

Piše PSD
13. siječnja 2020. - 23:05
Ronald Goršić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Filip Zavadlav (25), osumnjičen da je iz automataskog oružja ubio tri osobe u Splitu, pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak oko 22 sata stigao je u zatvorsku bolnicu u Zagrebu u Svetošimunskoj cesti, piše Dnevnik.hr.

Zavadlav je danas trebao biti ispitan u Državnom odvjetništvu, no proglašen je raspravno nesposobnim.

Kombi pravosudne policije kojim je Zavadlav odvezen u Zagreb otišao je iz Splita u pratnji službenog vozila i policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske zbog njegove sigurnosti.

Na Bilicama se spremao napad na Filipa? Tamo je puno prijatelja ubijenih spremnih na osvetu

Razlog jakom policijskom osiguranju bila je bojazan da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja i rodbine trojice ubijenih: Jurice Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana.

Iz istog razloga su na Bilicama već jutros poduzimali posebne mjere opreza da izbjegnu mogućnost napada na Filipa Zavadlava nakon njegovog dovođenja u istražni zatvor. Problem je što su upravo u splitskom zatvoru smješteni mnogi prijatelji ubijenih za koje postoji rizik da će pokušati doći do Filipa Zavadlava.

Dodatno ih je uznemirilo i što je ispred kluba navijača Torcida u nedjelju navečer postavljen transparent s posvetom Marinu Ožiću Paiću. Isti problem su na Bilicama imali i prilikom smještaja Nikole Gusića Janjića, optuženoga za ubojstvo istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču u ljeto 2017. godine. Prije i tijekom suđenja na kojem je nepravomoćno osuđen na 12 godina, Gusić Janjić je zbog svoje sigurnosti bio smješten u šibenskom zatvoru.

Nakon procjene da Zavadlav nije raspravno sposoban, na Bilicama su odahnuli jer do njih nije ni došao već je odvezen u KBC Split po lijekove nakon čega je išao direktno u Zagreb. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, dobio je i dodatnu policijsku pratnju.

#FILIP ZAVADLAV#TROSTRUKO UBOJSTVO

Izdvojeno