StoryEditorOCM
Crna kronikaUMALO TRAGEDIJA

Evo i fotografija: mladić osumnjičen da je BMW-om namjerno udario u autobus pun Crnogoraca. Pustili ga na slobodu!

Piše VLADIMIR URUKALO
24. srpnja 2023. - 15:12

Kako smo već napisali, splitska policija kazneno je, zbog dovođenja u opasnost života i imovine tridesetak putnika i vozača autobusa crnogorskih registracija koji je prevozio navijače FK Sutjeska iz Nikšića, prijavila 23-godišnjeg F.E.  i to nakon što je u petak 21. srpnja na autocesti A1 svojim automobilom udario u navedeni autobus kako bi ga natjerao da se zaustavi, a samo prisebnom reakcijom vozača nije došlo do veće tragedije.

‘Slobodna Dalmacija‘ je dobila i fotografije nemilog incidenta.

Maskirani torcidaši na A1 kamenjem i bengalkama zasuli autobus s nikšićkim navijačima, mladić se BMW-om zabio u njega

Podsjetimo, navijači nikšićkog kluba bili su u Hrvatskoj na proputovanju, vraćali su se s gostovanja svoje momčadi koja je dan prije, u četvrtak, u San Marinu remizirala odigravši kvalifikacijsku utakmicu za Europsku konferencijsku ligu protiv domaćeg "Cosmosa".

Prijavljenom mladiću za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Nakon što je tijekom petka poslijepodne uhićen na šibenskom području doveden je u splitsku policiju te je obavljena kriminalistička obrada nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. U subotu je priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odakle je pušten da se brani sa slobode bez da je bilo prijedloga za određivanje istražnog zatvora.

Više o cijelom slučaju pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:05