Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikalopov pobjegao

Dućan u Podstrani opet na meti pljačkaša: maskirani muškarac s palicom tražio novac i prijetio prodavačicama, obranio ih umirovljeni policajac

Piše Katarina Marić Banje
22. siječnja 2020. - 10:50
K. M. B.

Nema mira za djelatnice trgovine u Ulici Mile Gojsalić u Podstrani. Drugi put u mjesec dana u utorak navečer su bile žrtve pljačkaša naoružanog palicom, a obranio ih je 61-godišnji umirovljeni policajac.

Kao i u svakom manjem mjestu vijest o događaju se istu večer proširila brzinom požara, a u prepričavanju se ponešto i nadodalo pa je jedna verzija priče glasila kako je netko uboden nožem. Međutim, nije se radilo o hladnom oružju već o oruđu, ali ništa manjem opasnom, kojim je pljačkaš nasrnuo na 61- godišnjeg kupca.

- Jutros sam vam ja s njim popio kavu. On vam je umirovljeni policajac, sve mi je prepričao. Ušao je u dućan kupiti cigarete i iz zadnjeg djela trgovine je došla do blagajne kraj ulaza jedna od dvije prodavačice. Stavio je 200 kuna na pult kada je u trgovinu doslovno “upao” maskirani muškarac. “Ovo je pljačka, dva koraka nazad!”, povikao je maskirani. U prvi tren je on ustuknuo, ali onda se bacio prema pljačkašu koji je podigao palicu da ga udari s njom. Podigao je ruku da se obrani i ovaj ga je udario iz sve snage, ali je palicom pogodio sat koji mu je bio na ruci. Skroz ga je razbio, ali to ga je spasilo teže ozljede ruke. Onda je taj s palicom pobjegao, a ispred ga je čekao drugi u sivoj Mazdi i pobjegli su - priča nam mještanin Podstrane.

U blizini dućana je naišla i gospođa koja živi u neposrednoj blizini i pomalo je zabrinuta činjenicom da okolinom krstare pljačkaši. Prema njenim riječima, nakon prepada odmah je došla Hitna pomoć i uznemirenoj prodavačici su dali injekciju za smirenje.

- A što ću vam kazati, radnica koja je bila sinoć ima oko 50 godina i sada je na bolovanju. Njene kolegice se boje jer su i prije mjesec dana imale upad pljačkaša, isto s palicom ili šipkom. I tada su dvije djelatnice otišle na bolovanje. Još se nisu vratile raditi. Eto, da nije bilo tog gospodina iz prostora kraj dućana koji zovu “Penzioner”, gdje se okupljaju i druže mještani i koji je naišao, tko zna što bi se dogodilo. Svaka mu čast - kaže nam sugovornica.

Iz policije smo dobili i službenu informaciju kako je oko 18.30 sati nepoznati muškarac s palicom ušao u trgovinu te pokušao otuđiti novac u čemu ga je spriječio 61-godišnji građanin. U tom tom trenutku muškarac je udario 61-godišnjaka po ruci, te pobjegao s mjesta događaja. Oštećenom je pružena liječnička pomoć, utvrđeno je da je lakše ozlijeđen, a nakon liječničkog pregleda je pušten iz bolnice. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Za počiniteljem se traga. 

#PLJAčKA#PODSTRANA

Izdvojeno