StoryEditor
Crna kronikapao sa speedom

Drama ispred KBC-a Split: mladi diler bježao iz bolnice, policija pucala u zrak da ga zaustavi

Piše Katarina Marić Banje
18. listopada 2019. - 13:17

Policajac je pucanjem spriječio pokušaj bijega dilera Dina F. (24) iz Splita, uhićenog s 1,4 kilograma speeda u četvrtak navečer.

Simulirajući bolove u četvrtak oko 21,50 Dino F. je zatražio da ga iz pritvorske jedinice PU splitsko-dalmatinske odvedu u bolnicu gdje je pokušao bijeg koji je okončan njegovim bacanjem na tlo da izbjegne metak.

Policija uhvatila dvojicu splitskih dilera: na Splitu 3 i Kocunaru pronašli čak kilogram i pol 'speeda'

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, 24-godišnjak nad kojim je u četvrtak završeno kriminalističko istraživanje zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama žalio se u pritvorskoj jedinici na bolove. Prije toga je odveden na Općinsko državno odvjetništvo gdje je dao obranu te su ga vratili u pritvor do odluke o istražnom zatvoru. Malo prije 22 sata je počeo kukati kako da ga boli i da mu je hitno potreban liječnik. U pratnji dva policijska službenika je odveden u splitsku bolnicu gdje su mu napravili niz pretraga.

Dok je na bolničkom hodniku čekao nalaze odgurnuo je policajca i počeo bježati. Policajci su ga hvatali, a kada su vidjeli da zaostaju za njim posegnuli su za službenim naoružanjem.

- Kada se oglušio o zapovijedi policijskih službenika da se zaustavi ispaljen je iz službenog pištolja jedan hitac u zrak. Nakon toga se 24-godišnji bjegunac bacio na pod - opisala nam je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije koja nam nije znala precizirati što je točno dilera zaboljelo da je hitno morao u bolnicu.

Dinu F. su na podu stavljene lisičine te je vraćen u pritvorsku jedinicu. Nije poznato jesu li se čekali nalazi pretraga. Iz policije pak saznajemo kako prilikom bacanja na pod i pucnjave “za njega nisu nastupile nikakve štetne posljedice”. Kako je i planirano danas će ga privesti sucu istrage zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Njega su u srijedu Inspektori Službe kriminaliteta droga zatekli s 0,57 grama marihuane u Spinutu nakon čega su mu napravili pretragu stana u Splitu 3 gdje su našli 1.400 grama amfetamina, poznatijeg kao speed. Osim droge je uhićeni 24-godišnjak imao i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

#DILER#BJEGUNAC#SPLIT#SPEED# AMFETAMIN

Izdvojeno

24. lipanj 2020 14:09