StoryEditorOCM

Draganu Jungu (29) za drugo ubojstvo 13 godina zatvora, dobio jedinstvenu kaznu od 40 godina

Piše PSD.
10. svibnja 2012. - 22:34
Na ponovljenom suđenju za ubojstvo 77-godišnje Marije Knapić u Labinu prije jedanaest godina 29-godišnji Dragan Jung danas je u Puli nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora, a budući da je za drugo ubojstvo već pravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, pulski Županijski sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od maksimalnih 40 godina.

Na 30 godina zatvora Jung je osuđen jer je s 27-godišnjim Massimom Kršuljom iz Rapca u Zagrebu ubio 22-godišnjeg Ante Vukelića.

Jung je zbog ubojstva Marije Knapić na Županijskom sudu u Puli već nepravomoćno bio osuđen na 15 godina zatvora. Tu kaznu je Vrhovni sud smanjio na 13 godina, no Ustavni sud ukinuo je tu pravomoćnu presudu zbog toga što je sutkinja, koja je prije sedam godina vodila taj postupak, bila u sukobu interesa jer je bila u braku s tužiteljem i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Jung je 77-godišnju Mariju Knapić ubio 20. svibnja 2001. godine u njenom stanu u Ulici Matije Vlačića u Labinu između 23 sata i ponoći. U optužnici je bilo navedeno kako je u stanu Marije Knapić bio kao gost. Kad mu je bila okrenuta leđima, iz torbe je izvadio lovački nož i ubo je, te ju nastavio ubadati dok se ona branila i bježala prema kuhinji. Kada je u kuhinji pala na pod, nanio joj je 27 ubodno-reznih rana u predjelu prsa, trbuha i leđa.

Jung i Kršulj ubili su pak 22-godišnjeg Antu Vukelića iz Labina u veljači 2005. u podstanarskom stanu u Ulici Crvenog križa u Zagrebu. Sud je utvrdio da su krivi jer su isplanirali ubojstvo prijatelja, namamili ga u svoj stan i nakon sukoba ga vezali ljepljivim trakama te mu nožem i sjekirom zadali 44 rane. Jung je osuđen na 30, a Kršulj na 15 godina zatvora.

(Hina)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 12:43