StoryEditorOCM
Crna kronikau bijegu već pet godina

Doznali smo zašto je mlada Hrvatica na popisu najtraženijih europskih kriminalki: Zorka za svako od djela za koje su sumnjiči može dobiti po 12 godina zatvora

18. listopada 2019. - 17:14

Zorka Rogić (28) iz Viškova u blizini Rijeke najtraženija je kriminalka iz Hrvatske. To je objavila Europska policijska agencija Europol koja je pokrenula operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, a među njima je i ova žena odrasla u Viškovu zaseok Mavri. Ona se s tog područja jedno vrijeme prije nestanka s kriminalne scene preselila na područje Osijeka i Đakova gdje se s muškim partnerima uglavnom bavila teškim krađama,prijetnjama i iznudama.U nekima od njih i ona je sama bila žrtva i neka kaznena djela su počinjena i na njezinu štetu.

Europol objavio imena najtraženijih kriminalki: na popisu je i mlada Hrvatica koja već pet godina bježi od europske policije

Za njom je Općinski sud u Rijeci 25. siječnja 2017. i 14.studenog iste godine raspisao dvije tjeralice za dva različita kaznena djela za koju je se i sada traži iako je ona defacto u bijegu od 2014 godine.

Prvo djelo za koju se Zorka sumnjiči je nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a drugo djelo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksplozivnih tvari.

Za nijedno od ovih djela Zorka ne može dobiti više od 12 godina po svakom djelu, a kada je se uhvati i ako joj se dokaže krivnja mogla bi joj se ova dva djela objediniti u jedan sudski postupak gdje nema kumulativne kazne ali joj sigurno neće biti olakotna okolnost što bježi od hrvatskog pravosuđa.

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje spol", na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.

Lica počinitelja zločina u bijegu su otkrivena i svatko može vidjeti radi li se o muškarcu ili ženi, dodaje Hollevoet.
Zorka je prvi put u javnost isplivala i9. srpnja 2014. godine na području Rijeke kada su njezina dva prijatelja u njen stan doveli navodnog njezinog dužnik a(u pitanju je navodni dug od 2000 tadašnjih maraka) kojeg je Zorka par puta udarila šalicom po glavi,dok su ga njezini prijatelji udarali pištoljima dok nije izgubio svijest.To je bila uvertira u njen puno opasniji kriminalni biznis koji je doveo do toga da ova fizički omalena žena bude među najtraženijim ženskim facama Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2023 05:49