StoryEditor
Crna kronikaOTKRIVAMO DETALJE

Doznali smo tko je diler uhićen u Splitu: nakon 'pada' Cvika preuzeo je posao s heroinom na Korčuli i oženio njegovu bivšu djevojku; Drogu je čuvao na Pazdigradu...

22. lipnja 2019. - 23:24
rasidagic_damir-100309 (1)

Velika količina droge zaplijenjena u Splitu nađena je kod starog znanca policije Damira Rašidagića (38) iz Vela Luke kojem je ovo četvrto uhićenje, a poznat je po preuzimanju korčulanskog narko tržišta nakon "pada" Jakše Cvitanovića Cvika

Kako su u petak otkrili policajci Službe kriminaliteta droga i Prve policijske postaje, u iznajmljenoj garaži u podrumu zgrade na splitskom predjelu Pazdigrad  držao je 1680 grama speeda, 643 grama heroina, pola kilograma kokaina te 1.000 tableta ecstasyja na kojima je bio logo Bugatti.

U Splitu uhićen 38-godišnjak: u podrumu mu pronašli kilogram i pol ‘speeda’, tisuću ecstasyja, više od pola kg heroina, pola kg kokaina; Pogledajte što mu je još policija zaplijenila od 'dodatne opreme'

U uličnoj prodaji gram speeda dođe 200 kuna, tableta ecstasyja 100 kuna, a gram kokaina od 700 do 750 kuna. Heroin u uličnoj prodaji na grame ide za 400 kuna, a “piz” od 0,1 do 0,2 grama se prodaje za 100 kuna. Za nabavu ovolike količine droge potrebno je oko 400.000 kuna, a u prodaji se za nju može zaraditi milijun kuna. 

Osim droge kod njega su nađena dva pištolja Pietro Beretta, prigušivač, tri spremnika za streljivo i 41 metak call 7,65 mm. Od dodatne opreme za dilanje nađene su tri digitalne vage te  pribor i oprema za pakiranje droge u kojoj je imao i mikser-blender.

Ovo je četvrti put da je Damir Rašidagić uhićen zbog preprodaje droge. Prvi put je uhićen 2004. godine sa 101 gram heroina, ali poznatiji je po uhićenju u ljeto 2008. godine kada je također imao i drogu i oružje i to puškomitraljez i pištolj Amadeo Rossi.

Tada je završio u pritvoru kao dio organizirane skupine Solinjanina Tonča Barišića Mase čiji članovi su uhićeni u USKOK-ovoj akciji "Rašo". Svih 17 članova zločinačke udruge je optuženo i osuđeno za zaradu od 900.000 kuna na dilanju heroina i kokaina. Tonči Barišić je optužen kao glavni dobavljač heroina, a kokain im je nabavljao Ivan Bašić iz Zagreba.

Split: Cvikova ekipa u razbijenom dilerskom lancu, oganizatori pobjegli (FOTOGALERIJA)

Za člana zločinačke udruge Damira Rašidagića  se tvrdilo kako je preuzeo posao s drogom na Korčuli nakon što je  uhićen tamošnji narko boss Jakša Cvitanović Cvik. Velolučanin Rašidagić se teretio da je heroinom koji je dobivao od Barišića nastavio Cvikov posao i regrutirao dio njegovih uličnih dilera.

Osim toga je zajedno s Trogiraninom Ivicom Zulimom i Splićaninom Darkom Šodom organizirao prodaju heroina na ulicama Splita. Ostalih optuženi su bili sini dileri koji su radili za njih.

Na Županijskom sudu u Splitu Rašidagić je 2010. godine dobio šest i pol godina zatvora i to za dilanje šest godina i četiri mjeseca, a još četiri mjeseca za držanje puškomitraljeza i revolvera. Šef skupine Tonči Barišić je dobio kaznu od sedam i pol godina zatvora, a predao se  sudu tek nakon dvije godine bijega.

Korčulaninu Rašidagiću je oduzeta i protupravna imovinska korist od 168 tisuća kuna. Dok je bio u šibenskom zatvoru oženio je bivšu Cvikovu djevojku s kojom je zasnovao obitelj. Presuda protiv dilerske skupine postala je pravomoćna 2011. godine, a u dokaznoj građi je bio i pregršt snimljenog materijala jer su nekoliko mjeseci bili pod tajnim mjerama nadzora.

Po izlasku iz zatvora se očito nije smirio jer je pošle  godine “pao” s 22 grama kokaina, a sada je ponovno uhićen i to s četiri vrste droge.

Cvik ratuje sa bivšom curom i njenim mužem jer su mu upali u "teritorij" 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 15:30