StoryEditor
Crna kronikapriveden 28-godišnjak

Doznajemo tko je vlasnik motocikla pronađenog nakon ubojstva u Omišu: dobro je poznat policiji, dila i konzumira drogu, zbog razbojništva je bio u zatvoru

9. studenog 2019. - 23:35
motor1

Vlasnik motocikla nađenog u Šestanovcu nakon ubojstva je N. P. (28) iz Omiša, otprije poznat policiji po oružanoj pljački i dilanju.

Zločin se dogodio odmah na izlasku iz Omiša, kraj skretanja za Brzet, u subotu oko 14 sati, kada je ubojica na motociklu s dva hica u glavu usmrtio Karmelina F. (38) iz Piska.

Nedugo nakon toga je pronađen ostavljeni motocikl, vlasništvo Omišanina koji je odmah priveden u službene prostorije. Za sada nije poznato je li prijavio krađu motocikla ili ga je prodao bez da je obavio prijenos vlasništva.

Intenzivno se traga za ubojicom s magistrale, pronađen još jedan sumnjivi motocikl; Počinitelj ništa nije htio prepustiti slučaju, u žrtvu ispalio četiri metka

Kod Šestanovca pronađen odbačeni motocikl za kojeg se sumnja da ga je vozio ubojica s magistrale, vlasnik odmah priveden? Cure prve teorije: je li u pitanju bila klopka, je li ubojica pratio žrtvu ili njegovu djevojku?

Detalji upućuju da se u Omišu radilo o profesionalnoj egzekuciji; Svjedoci užasa pričaju: On je bio propucan u vrat, jedan momak mu je držao ruku na rani. Djevojka je vrištala i čupala kosu

Poznat je tek njegov dosje o kojem se najviše spominje oružani prepad u mladim danima te stalna povezanost s drogama. 

- On vam je još kao jako mlad opljačkao kiosk u Podstrani kada je bio s još jednim na motoru pa je ovaj drugi zaprijetio pištoljem radnici - kaže nam dobro upućen mještanin.

Radi se o pljački u lipnju 2011. godine na predjelu Strožanca u Podstrani kada je tada 20-godišnji N.P. uhićen zbog kaznenog djela razbojstva i nakon saslušanja pritvoren. U konačnici je osuđen na zatvorsku kaznu koju je i odslužio.

Nakon pljačke prebacio se na opijate, uglavnom marihuanu, ali i na ugostiteljstvo. Jedno vrijeme je držao kafić u Omišu zajedno s prijateljem, međutim prije par godina je odustao od legalne uslužne djelatnosti.

Doznali smo tko je muškarac ubijen u Omišu: bio je vlasnik kafića na obali koji je zapaljen prije par godina, priča se da ga je partner 'preveslao' za neki novac; Obližnji stanari su u šoku: Bio sam u kući kad je nešto jako puknulo...

Brutalno ubojstvo u Omišu: u automobilu propucan 38-godišnjak; S djevojkom je sjedio u parkiranom vozilu i jeo kada im je prišao motociklist u crnom i ispalio mu dva metka u glavu

- Uhićen je prije par godina kada su mu blizu stana u centru, na platformi kraj terase obližnje pizzerije, nađene stabljike indijske konoplje. Onda je napravljena pretraga njegovog doma i nađen je pištolj i još marihuane. Uhićen upravo u vrijeme kada mu je djevojka bila trudna. U međuvremenu je odslužio kaznu i oženio se - rekao nam je naš sugovornik.

Prema njegovim riječima, N. P. je stalno na meti omiške policije jer uvijek radi s drogom koju i konzumira. Osim s marihuanom, posao je proširio na kokain i speed, a kao prodavače regrutira mlade lokalne momke.

- Neki od njih su vam i maloljetni, a prodaju za njega po cijelom Omišu - tvrdi nam mještanin.

Saznajemo i kako je N. P. imao dva motocikla od kojih je jednog prodao prije pola godine svom prijatelju. Ne znamo za sada koji motor je policija pronašla u Šestanovcu.

Postoji mogućnost kako nakon prodaje motocikl nije prepisan na novog vlasnika što ga je sada koštalo dovođenja u policijsku postaju nakon brutalnog smaknuća na magistrali. Što se tiče krađe motocikla kojeg je ostavio sebi, malo je vjerojatna, jer N. P. drži svoje vozilo doslovno pred vratima stana.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 07:26