StoryEditor
Crna kronikapriveden 28-godišnjak

Doznajemo tko je vlasnik motocikla pronađenog nakon ubojstva u Omišu: dobro je poznat policiji, dila i konzumira drogu, zbog razbojništva je bio u zatvoru

Piše Katarina Marić Banje
9. studenog 2019. - 23:35
motor1

Vlasnik motocikla nađenog u Šestanovcu nakon ubojstva je N. P. (28) iz Omiša, otprije poznat policiji po oružanoj pljački i dilanju.

Zločin se dogodio odmah na izlasku iz Omiša, kraj skretanja za Brzet, u subotu oko 14 sati, kada je ubojica na motociklu s dva hica u glavu usmrtio Karmelina F. (38) iz Piska.

Nedugo nakon toga je pronađen ostavljeni motocikl, vlasništvo Omišanina koji je odmah priveden u službene prostorije. Za sada nije poznato je li prijavio krađu motocikla ili ga je prodao bez da je obavio prijenos vlasništva.

Intenzivno se traga za ubojicom s magistrale, pronađen još jedan sumnjivi motocikl; Počinitelj ništa nije htio prepustiti slučaju, u žrtvu ispalio četiri metka

Kod Šestanovca pronađen odbačeni motocikl za kojeg se sumnja da ga je vozio ubojica s magistrale, vlasnik odmah priveden? Cure prve teorije: je li u pitanju bila klopka, je li ubojica pratio žrtvu ili njegovu djevojku?

Detalji upućuju da se u Omišu radilo o profesionalnoj egzekuciji; Svjedoci užasa pričaju: On je bio propucan u vrat, jedan momak mu je držao ruku na rani. Djevojka je vrištala i čupala kosu

Poznat je tek njegov dosje o kojem se najviše spominje oružani prepad u mladim danima te stalna povezanost s drogama. 

- On vam je još kao jako mlad opljačkao kiosk u Podstrani kada je bio s još jednim na motoru pa je ovaj drugi zaprijetio pištoljem radnici - kaže nam dobro upućen mještanin.

Radi se o pljački u lipnju 2011. godine na predjelu Strožanca u Podstrani kada je tada 20-godišnji N.P. uhićen zbog kaznenog djela razbojstva i nakon saslušanja pritvoren. U konačnici je osuđen na zatvorsku kaznu koju je i odslužio.

Nakon pljačke prebacio se na opijate, uglavnom marihuanu, ali i na ugostiteljstvo. Jedno vrijeme je držao kafić u Omišu zajedno s prijateljem, međutim prije par godina je odustao od legalne uslužne djelatnosti.

Doznali smo tko je muškarac ubijen u Omišu: bio je vlasnik kafića na obali koji je zapaljen prije par godina, priča se da ga je partner 'preveslao' za neki novac; Obližnji stanari su u šoku: Bio sam u kući kad je nešto jako puknulo...

Brutalno ubojstvo u Omišu: u automobilu propucan 38-godišnjak; S djevojkom je sjedio u parkiranom vozilu i jeo kada im je prišao motociklist u crnom i ispalio mu dva metka u glavu

- Uhićen je prije par godina kada su mu blizu stana u centru, na platformi kraj terase obližnje pizzerije, nađene stabljike indijske konoplje. Onda je napravljena pretraga njegovog doma i nađen je pištolj i još marihuane. Uhićen upravo u vrijeme kada mu je djevojka bila trudna. U međuvremenu je odslužio kaznu i oženio se - rekao nam je naš sugovornik.

Prema njegovim riječima, N. P. je stalno na meti omiške policije jer uvijek radi s drogom koju i konzumira. Osim s marihuanom, posao je proširio na kokain i speed, a kao prodavače regrutira mlade lokalne momke.

- Neki od njih su vam i maloljetni, a prodaju za njega po cijelom Omišu - tvrdi nam mještanin.

Saznajemo i kako je N. P. imao dva motocikla od kojih je jednog prodao prije pola godine svom prijatelju. Ne znamo za sada koji motor je policija pronašla u Šestanovcu.

Postoji mogućnost kako nakon prodaje motocikl nije prepisan na novog vlasnika što ga je sada koštalo dovođenja u policijsku postaju nakon brutalnog smaknuća na magistrali. Što se tiče krađe motocikla kojeg je ostavio sebi, malo je vjerojatna, jer N. P. drži svoje vozilo doslovno pred vratima stana.
 

#UBOJSTVO#OMIŠ#JADRANSKA MAGISTRALA#BRZET

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:38