StoryEditor
Crna kronikaNOVA ADRESA

Doznajemo tko je diler iz Splita s 24 kg marihuane: kada je ranjen pričalo se da je na meti mafije iz Crne Gore, otprije uhićen s kokainom i 100.000 kuna

Piše Katarina Marić Banje
18. studenog 2021. - 13:36

Nad 28-godišnjakom uhićenim s 24,5 kilograma marihuane određen je istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela jer je otprije osuđivan zbog preprodaje droge. Kako doznajemo, radi se o Denisu Beriši kojeg već čeka odsluženje kazne od godine i deset mjeseci zatvora zbog dilanja.

Prije godinu dana je ranjen kada je u obiteljsku kuću na predjelu Dračevac upao naoružani napadač i pucao na njega. Inspektori Službe kriminaliteta droga zaskočili su ga u splitskom predgrađu u utorak nakon čega je nađena marihuana uskladištena u bačvama, plastičnim kontejnerima i PVC vrećicama.

image
Dio marihuane je bio uskladišten u bačvama
PU SD

Pronađeno je i oduzeto 24 kg i  469 grama marihuane, jedna stabljika indijske konoplje, tri digitalne vage za precizno mjerenje, revolver marke Luger i 131 metak. U srijedu je doveden pritvorskom nadzorniku nakon čega je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

U svojoj obrani je osumnjičeni Beriša izjavio da se ne bavi dilanjem već poljoprivredom, kako ima OPG te da se radi o industrijskoj, a ne indijskoj konoplji. S druge strane, kako je vještačenje pokazalo da biljna materija sadrži više od dozvoljenog postotka THC-a (djelatne psihoaktivne tvari tetrahidrokanabinola, op.a.) nad njim je zatražen istražni zatvor.

Priveden je sucu istrage u četvrtak ujutro nakon čega je sproveden u Zatvor u Splitu gdje će mu prije kraja ovog mjeseca istražni zatvor biti zamijenjen odsluženjem kazne za uhićenje u srpnju 2018. godine. Tada je kod njega nađeno 826 grama kokaina, strojnica MGV, poznatija kao “Gorenjka”, kalibra 5,56 mm s prigušivačem i spremnikom sa streljivom.

image
Zapljenjenih 100.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti
MUP

U pretrazi njegovog Audija nađena su i dva pištolja marke Beretta, kalibra 6,35 mm, tzv. damski pištolji, dva mobitela i nešto manje od 100.000 kuna domaćeg i stranog novca. U tadašnjoj akciji je nađena je i oprema za daljnju distribuciju droge te kilogram nepoznate praškaste materije koja se vjerojatno koristila za povećanje mase kokaina.

Teretilo ga se da je prodavao kokaina i kilogram marihuane. Oba kupca droge su bila procesuirana prije njegovog uhićenja, odmah nakon primopredaje narkotika.  Osim presude za opisanu prodaju narkotika u dosjeu ima niz kaznenih prijava i presuda za nedjela na području Splita, Šibenika i Zadra: imovinska, prijetnje i zlouporabu opojnih droga.

Početkom studenog prošle godine mu je u kuću na Dračevcu oko 22.30 sati upao naoružani napadač koji ga je pogodio hicima iz pištolja. Beriša se spasio skokom kroz prozor, a s njim je tada u kući bila 31-godišnja djevojka koja nije ozlijeđena.

image
U akciji prije par godina zaplijenjen je kokain
MUP

Napadač je imao potkapu tzv. fantomku na glavi te je nakon ranjavanja Beriše pobjegao. Pričalo se kako se radi o upozorenju zbog duga iz svijeta narkotrgovine te da su napadača naručili Crnogorci s kojima je Beriša poslovao.

Ranjeni Beriša nije policiji dao ni jedan trag tko bi mogao biti napadač koji do danas nije uhićen, a možda je upravo taj incident bio razlog što se prebacio u poljoprivredne vode. Kontaktirali smo njegovog odvjetnika koji nije želio dati izjavu za medije.

item - id = 1144006
related id = 0 -> 1055858
related id = 1 -> 558369
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2021 16:58