StoryEditor
Crna kronikaHoror na Jadru

Doznajemo detalje stavičnog zločina u Solinu: žena je s teškim ozljedama pronađena u stanu, isprebijani 92-godišnjak izdahnuo je na stubištu; Šokirani susjedi kažu da su na vratima vidljivi tragovi provale

Piše Katarina Marić Banje, Vladimir Urukalo
25. siječnja 2019. - 08:33

Susjedi solinskog starijeg para su šokirani zločinom koji se dogodio sinoć. Podsjetimo, oko 19 sati 92-godišnji muškarac je pronađen mrtav, a 87-godišnjakinja je, kako smo doznali u PU splitsko-dalmatinskoj, prevezena u KBC Split s teškim tjelesnim ozljedama. Jedan muškarac je priveden i ispituje se kao mogući počinitelj.

Ubojstvo u Solinu: u stanu pronađen ubijen 92-godišnjak, starija žena prevezena u splitsku bolnicu s teškim ozljedama; Policija privela muškarca

Navodno je starac nađen van stana u zgradi, a starica u stanu. Očevid se stoga obavljao na stepeništu i unutar stana.

Stanari zgrade su u nevjerici nagađali su kako je došlo do strašnog zločina. Prema njihovim prepričavanjima, ozljede su nanesene tupo tvrdim predmetom, ali ne zna se za sada je li u pitanju šaka ili neko oruđe. Tvrde također i kako na vratima stana postoje tragovi provale, a ukoliko se to pokaze točno vjerojatno se radi o zločinu iz koristoljublja.

Forenzička ekipa ćem osim materijalnih dokaza u zgradi i stanu, uzeti tragove i briseve i s tijela pokojnika te ozlijeđene žene kao i s privedene osobe. Također se fotografira tijelo te mjesto događaja. Nakon toga se pokojnik prevozi u KBC Split gdje će se na Zavodu za patologiju obaviti obdukcija. Svaki i najmanji detalj bitan je kasnije radi precizne rekonstrukcije te radi točne kvalifikacije nedjela.

Očevid je trajao do kasno u noć, a doznajemo da su napadnuti Vicenco Uvodić, koji je na žalost i ubijen, te njegova supruga Senka.

Policija i Državno odvjetništvo još uvijek utvrđuju sve okolnosti zločina, te je zasad preuranjeno govoriti o motivima i eventualno osumnjičenoj osobi.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 06:07