StoryEditor
Crna kronikaslomljena ruka i obje noge

Doznajemo detalje brutalnog napada u Solinu; 38-godišnjakinja je prije godinu dana bila zatočena u garaži gdje su joj nakon iživljavanja ošišali kosu za što je priveden njen bivši partner Igor Dokić

10. srpnja 2019. - 00:04

Ženu koja je na liječenju u KBC Split noćas je u Solinu presrela skupina muških osoba i slomila joj jednu ruku i obje noge. Teško ozlijeđena B. R. (38) je tijekom utorka još uvijek bila pod šokom i nije u stanu podrobnije opisati napadače.

Radi se o istoj ženskoj osobi koja je već bila žrtva brutalnog napada u lipnju prošle godine kada je zatočena u garažu te su joj nakon iživljavanja ošišali kosu. Zbog toga su bile privedene tri osobe među kojima i njen bivši izvanbračni suprug Igor Dokić (42) iz Solina, stara policijska mušterija.

Misterij u Solinu: na ulici usred noći nađena pretučena žena; Slomljene su joj ruke i noge, a tragove udaraca ima po cijelom tijelu, prebačena je u splitski KBC

Poznati solinski diler i njegovi prijatelji zatočili djevojku, odrezali joj kosu i iživljavali se nad njom: nesretna žena se na kraju spasila iskakanjem iz automobila u pokretu

Informaciju o događaju dali su iz PU splitsko-dalmatinske u utorak ujutro u dnevnom biltenu za javnost. Radi se o strogo pročišćenim podacima koji dobiju oznaku “objavljivo” te nakon toga budu pušteni u javnost.

Tako je navedeno kako je u ponedjeljak oko 23,25 na ulici na području Solina zatečena ozlijeđena 38-godišnjakinja koja je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u splitsku bolnicu. Konstatirane su joj teške tjelesne ozljede te je hospitalizirana. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja.

Iza šture "objavljive" informacije, kriju se još manje ugodne činjenice. Teško ozlijeđena žena je izjavila kako ju je sačekala skupina muškaraca i pretukla. Sačekali su je na mirnom području pri samom spoju Klisa sa Solinom. Toliko je premlaćena da ima teške ozlijede: frakturu jedne ruke i frakture obje noge. 

Još manje ugodna je činjenica da je ista osoba već bila žrtva skupnog napada prije točno godinu dana. U večernjim satima ju je nazvao tada već bivši partner Igor Dokić da bi joj navodno vratio Mercedes koji je zadržao nakon prekida izvanbračne zajednice. B. R. oko 21 sat došla pred njegovu kuću u Solinu.

Oko 22,45 sati je odveo do garaže u istoj ulici, kako se prije dogovorio sa svojim susjedima, dvoje braće. Metalnom šipkom su joj zaprijetili ubojstvom te su je ugurali u garažu. Tamo su se 20 minuta iživljavali nad njom te su joj metalnim škarama ošišali kosu.

Nesretna je žena izašla iz garaže i ušla u Mercedes, a umjesto da je odvede kući, Dokić ju je povezao u nepoznatom pravcu. Ona je, zbog straha u jednom trenutku iskočila iz jurećeg automobila, pobjegla i sve prijavila policiji.

Sva trojica su bila privedena te je nad njima tada određen istražni zatvor. Igor Dokić je osim zbog toga prošle godine bio u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama i u zatvoru u Šibeniku zbog drugih kaznenih djela.

U otkrivanju počinitelja za napad koji se dogodio u ponedjeljak pola sata prije ponoći u Solinu splitskoj policiji je dodatna poteškoća psihičko stanje 38-godišnjakinje. Ona nije u stanju kazati ništa detaljnije o napadačima što se tiče fizičkog izgleda te im isto tako za sada nije kazala ništa o eventualnim motivima koje bi netko mogao imati za napad na nju.

S Igorom Dokićem je 38-godišnja B. R. bila u izvanbračnoj vezi koja je prekinuta prošle godine.

item - id = 612821
related id = 0 -> 1027586
related id = 1 -> 630731
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 17:42