StoryEditor
Crna kronikašokantan slučaj

DORH podnio žalbu zbog puštanja na slobodu osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice; Navode za koja sve gnjusna djela ih se sumnjiči

Piše H
15. listopada 2019. - 17:37
shutterstock_586955336 (1)

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u utorak je izvijestilo da je podnijelo žalbu protiv rješenja suca istrage kojim nije prihvaćen njihov raniji prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice, već su im određene mjere opreza.

Na svojoj internetskoj stranici državno odvjetništvo je objavilo kako postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili teška kaznena djela protiv spolne slobode, bludnih radnji, iskorištavanje djece za pornografiju, prijetnje i tjelesne ozljede.

O žalbi će odlučivati izvanraspravno vijeće zadarskog Županijskog suda.

Bošnjaković progovorio o šokantnom slučaju grupnog silovanja maloljetnice kod Zadra: Potpuno razumijem uznemirenost javnosti. I sudac Marković prima ozbiljne prijetnje

Što se dogodilo sa snimkama grupnog silovanja? Glasnogovornik suda u Zadru 'demantira' policiju i kaže da ih nema u spisu, Sarnavka ogorčena: Ovo je dno dna!

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ranije je upozorila da je u situacijama gdje žrtva i počinitelj žive u istom manjem mjestu, izuzetno važno pružiti žurnu zaštitu žrtvama kako bi se izbjegla dodatna viktimizacija.

Vezano za slučaj kaznene prijave koju je policija podnijela protiv sedam mladića zbog sumnje da su u proteklih gotovo godinu dana u više navrata grupno silovali maloljetnu djevojku iz njihovog mjesta te odluku suca da se brane sa slobode uz izrečenu mjeru zabrane prilaska žrtvi, Ljubičić napominje da dok traje sudski postupak ne može komentirati niti utjecati na rad sudova s obzirom na njihovu neovisnost.

Ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak je izvijestilo da "snažno osuđuje svaki oblik nasilja" te će s osobitom pozornošću pratiti daljnji tijek kaznenog postupka i odluka koje se donose.

Zadarski sud oglasio se o slučaju grupnog silovanja maloljetnice: 'Sudac ih je pustio na slobodu jer je procijenio da su mjere opreza dovoljne. Mediji su pridonijeli dizanju tenzija...', Nesretna djevojka još nije ispitana

Strava kod Zadra: sedmorica mladića godinu dana silovala 15-godišnjakinju, tukli je, snimali mobitelom i ucjenjivali!; Sudac ih pustio da se brane sa slobode iako žrtva živi u istome mjestu!?

#GRUPNO SILOVANJE#SILOVANJE MALOLJETNICE

Izdvojeno

03. srpanj 2020 05:07