StoryEditor
Crna kronikanepravomoćno

Donesena presuda za zločin na Hvaru: potukao se s bratom i zadao mu ozljede kobne po život

Piše Vladimir Urukalo
2. listopada 2019. - 18:21

Četiri godine nakon što je teško ozlijedio brata Grozdana (67), koji je od posljedica umro u bolnici, Ozren Kokić (66) osuđen je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti.

Optužnica ga je teretila da se 10. lipnja 2015. godine, oko 17.15, u Jelsi na otoku Hvaru, predio zvan Vitarnja, nasuprot kućnog broja 21, potukao sa svojim bratom Grozdanom Kokićem.

Kada se ovaj, po presudi, sam spotaknuo i pao, pri čemu je zadobio prijelom zatiljne kosti i baze lubanje desno te nagnječenje i krvarenje mozga, ostao je ležati bespomoćno na asfaltu.

Prema presudi, Ozren je tada najmanje dva puta nogom snažno nagazio i udario brata u predjelu trbuha i rebara, od čega mu je puklo nekoliko rebara, dva na desnoj i tri na lijevoj strani. Također, od udaraca su nastali krvni podljevi trbušne stijenke u području desnog rebrenog luka i pupka te druge ozljede unutarnjih organa, a zbog krvarenja i sepse. Grozdan je umro 17. lipnja 2015. godine, u 8.25, u splitskoj bolnici.

Kokićev odvjetnik Hrvoje Krišto pokušavao je tijekom postupka uvjeriti sud da pokojni Grozdan nije ozljede dobio zbog udarca u trbuh.

– Od samog početka optužba nije bila u stanju prihvatiti makar jedan prijedlog obrane, primjerice, da se pregleda od strane ovlaštene stručne osobe CT snimka MSCT uređaja. Početak ove iskonstruirane optužbe kreće 13. lipnja 2015., kada se krunski svjedoci prema optužbi javljaju Slavenu Kokiću (trećem bratu, op.a.), a ne javljaju se policijskim službenicima. Slaven Kokić šalje mail PP-u Hvar i opisuje koji su to svjedoci očevici. Ključni svjedok Gamulin je ispitan u policiji 14. lipnja nakon dopisa Slavena Kokića, osobe od izrazitog utjecaja u splitskoj bolnici – kazao je, među ostalim, Krišto.

#UBOJSTVO#OZREN KOKIĆ#GROZDAN KOKIĆ

Izdvojeno

26. lipanj 2020 07:50