StoryEditor
Crna kronikašaka u bolu

Donesena presuda za napad na Zdravka Mamića: Domagoj Ivelić ide u zatvor!

16. lipnja 2017. - 12:14
8800410

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s devet dana zatvora Domagoja Ivelića (22) zvanog Domić koji je na bolskoj rivi udario šakom u zatiljak Zdravka Mamića i otpremio ga u more.

Presuda koju je donio sudac Daniel Ban je nepravomoćna i Ivelić se preko svog odvjetnika Damira Gruića moći na nju žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu.

Zdravko Mamić nokautiran na Braču! Dinamov boss uplovio jahtom, pa od udarca u glavu završio u moru

Otkriven identitet napadača na Mamića! Sve je isplanirao, a pomagala su mu još dvojica? Bolom kruže razne verzije događaja...

Kako je nokautiran Dinamov boss: Prije par dana mi je rekao da će ga opaliti šakom čim ga vidi, mamićevci su nakon napada bili željni osvete...

Iveliću se od ovih devet dana zatvora odbijaju dva dana koje je proveo u policiji nakon uhićenja.

On je taj dan kada je udario Mamića uhićen oko 22 sata u Bolu i ta dva sata koja je proveo do ponoći u policijskoj postaji uračunavaju mu se kao cijeli dan. Sutradan je bio ispitan na Prekršajnom sudu u Splitu gdje je iznio svoju obranu, priznao djelo i ispričao se svima i to mu se to uračunava kao drugi dan. Pušten je uz zabranu približavanja Mamiću, a u petak je eto doensena i nepravomoćna presuda protiv njega.

Odvjetnik Torcide i Ivelićev odvjetnik Damir Gruić nam je rekao da još nije dobio pisani otpravak presude, ali je najavio žalbu.

- Kazna je apsolutno prevelika pogotovo što sud nije niti utvrđivao motive napada na Mamića, nije utvrđivao što je sve prethodilo ovom događaju za koji je moj klijent osuđen, a nisu pregledavane ni nikakve video snimke.... Moj klijent je neosuđivana osoba bez ikakve prekršajne, a kamoli kaznene prijave, priznao je djelo i sve ovo što sam vam nabrojao bi trebalo biti uvaženo u našoj žalbi Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu koju ću uputiti čim dobijem otpravak ove presude - naglasio je Gruić.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 17:09