StoryEditor
Crna kronikaNema više putovanja

Donedavni trener Dinama Zoran Mamić dobio je poziv da se javi zbog izvršenja zatvorske kazne. Istodobno njegov brat Zdravko, nastavlja rat s osječkim sucima

12. travnja 2021. - 12:51
 Vlado Kos/Cropix

Pravomoćno osuđeni donedavni glavni trener Dinama, Zoran Mamić, dobio je poziv da se javi sucu radi izdržavanja kazne zatvora koja mu je propisana odlukom Vrhovnog suda RH.

Kod suca izvršenja trebao bi doći 26. travnja.

Kao što je poznato mlađi brat Mamić, pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Nakon što mu je izrečena kazna prvo je otputovao u susjednu BiH kod brata Zdravka pa se spekuliralo kako je pobjegao od izvršenja kazne. No, ubrzo se vratio, da bi opet odletio za Dubai, gdje je bio duže od tjedan dana.

Unatoč izrečenoj kazni mogao je putovati kao slobodan čovjek jer nije dobio rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne.

Sad ga je dobio.

Kad se javi 26. sucu za izvršenje kazne, on će mu dati datum kad se mora javiti u zatvor.

Postoji mogućnost da Zoran Mamić  zatraži i odgodu odlaska na izvršenje kazne ako za to ima zakonske osnove.

image
Twitter/Al Nassr

Istodobno njegov brat, Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji je prvo korumpirao, a potom kompromitirao one koji su mu sudili, nastavlja Facebook rat objavama iz susjedne BiH. 

U današnjoj objavi nanovo diskreditira predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana kojeg naziva Frutek. Navodi kako Vrban nije prijavio u imovinskoj kartici novac koji dobiva od HGK.

„Dragi poduzetnici, znate li gdje ide vaš novac koji haračem uplaćujete Hrvatskoj gospodarskoj komori?

Jedan od ljudi koji vašim novcem kupuju aute, kuće i pelene za inkontinenciju bakicama koje osobno uzdržavaju je sudac Zvonko Frutek Vrban. On je 3. lipnja 2019. na 5. sjednici Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore imenovan, pazite sad ironije, sucem prvostupanjskog suda časti HGK. I dok je tim potezom tko im sudi o časti HGK rekla sve sama o sebi, znate li koliku mu isplaćujete naknadu? 16 800 kuna brutto, svaki mjesec! Da li je prijavio taj prihod u imovinskoj kartici? Naravno da nije – samo ovo, bez svih ostalih kriminalnih radnji razlog je za razrješenje suca Vrbana! Što se čeka? #ReformaPravosuđa je tu! – napisao je Zdravko Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 22:39