StoryEditor
Crna kronikaSUKOB S MARKOM KRALJEVIĆEM

Don Ivica Sinanović optužen zbog ubojstva na mah

Piše PSD.
2. studenog 2012. - 14:05
Protiv svećenika Ivice Sinanovića, koji je u svibnju ove godine u župnom uredu u Banićima u Dubrovačkom primorju nasmrt pretukao predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića, podignuta je optužnica zbog ubojstva na mah. Optužnicu protiv 43-godišnjeg župnika podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Prema optužnici, Marko Kraljević došao je pijan i bez povoda 22. svibnja ove godine u 1,20 sati pred župni ured te je vičući i prijeteći nogom otvorio zaključana vrata. Ušao je u župni ured, nogom udario u vrata dnevnog boravka, a zatim i svećenika šakom u lice.

To je, kažu u državnom odvjetništvu, u svećeniku izazvalo bijes pa je šakom u lice udario Kraljevića, koji je pao na pod. Svećenik ga je zatim, "u cilju da ga liši života", šakom više puta udario po licu. Kraljević je od ozljeda opasnih za život na kraju i umro.

Za ubojstvo na mah, to jest za onoga "tko drugoga usmrti na mah doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost ili prepast njegovim napadom, zlostavljanjem ili teškim vrijeđanjem" Kaznenim zakonom predviđena je zatvorska kazna od tri do deset godina.

Optuženi svećenik nedavno je izjavio za medije da mu je jako teško i žao zbog svega što se dogodilo. Nakon ubojstva bio je uhićen i do sredine srpnja u pritvoru, a zatim je pušten da se brani sa slobode. Dok ne završi sudski postupak, uskraćene su mu sve svećeničke službe.

Po pisanju medija, svećenik i njegova žrtva bili su u sukobu zbog seoskoga groblja.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 18:28