StoryEditor
Crna kronikaKRATKI PROVOD

Dolijao Castro: uhićen član zločinačke iz Splita koji je pobjegao iz istražnog zatvora omaškom suda. Policija ga danas vraća u ćeliju na Bilicama

16. veljače 2021. - 10:44

Splitska policija uhitila je Hrvoja Miljka (33) zvanog Castro, optuženoga kao člana jedne od zločinačkih organizacija iz Splita koji je uspio pobjeći iz istražnog zatvora odlukom suda. Naime, kako je nad njim bio u tijeku i kazneni postupak zbog bijega i ozljeđivanja dvojice policajaca u tom predmetu je nakon presude od četiri godine zatvora pušten da se brani sa slobode.

Istražni zatvor mu je zamijenjen mjerom opreza zabrane približavanja policajcima koje je ozlijedio i oduzimanjem vozačke dozvole. Međutim, Miljak je odluku suda iskoristio da nestane jer je znao da ga čeka postupak kao člana zločinačke udruge Deana Majstorovića (35) zvanog Điđi.

U tom postupku USKOK nije za njega mogao dobiti istražni zatvor pošto mu je već bio određen u onom drugom kaznenom predmetu. Kako se Općinsko državno odvjetništvo žalilo na njegovo puštanje s Bilica, viši sud je ukinuo odluku Općinskog suda u Splitu i naložio ponovno odlučivanje o njegovom statusu.

Istražni zatvor je zatim ponovno određen, ali Miljak se nije namjeravao dobrovoljno vratiti u njega. Nakon što ga nisu pronašli na prijavljenoj adresi za njim je raspisana tjeralica.

Nakon kraćeg vremena u bijegu je pronađen i uhićen te će tijekom dana biti isporučen u splitski Zatvor. Četiri godine zatvora je dobio jer je u svibnju prošle godine bježao pred policijom od Marjanskog tunela do prodajnog centra City One.

Tijekom bijega Volkswagen Passatom je jednog policajca bacio sa službenog motocikla BMW i udario u službeni automobil  u kojem je ozlijedio drugog. Trećeg policajca je umalo pregazio, a je nastavio pješice kada mu je s automobila ispao zadnji kotač.

Uhitio ga je interventni policajac te je zadržan u istražnom zatvoru. Niti dva tjedna nakon toga u opsežnoj akciji splitske policije uhićen je Dean Majstorović kao šef zločinačke udruge u kojoj su: Luka Buzdovačić (36) zvani Sken, Jerko Malvasija (35) zvani Jere, Ivan Šunjić (31), Dino Stojanović (39), Bosiljko Šakić (39) zvani Bosi i Hrvoje Miljak Castro.

Ubrzo su i optuženi za planiranje ubojstva, bacanje molotovljevih koktela na poslovne prostore i dilanje droge. Osim navedena dva slučaja, Miljak u dosjeu ima i presudu od šest godina zatvora za razbojništva koje je odslužio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 02:15