StoryEditor
Crna kronikaBRANIO SE ŠUTNJOM

Dobacivao curi, pa dobio metak u nogu: policija privela starog znanca zbog pucnjave na Bačvicama

Piše Vladimir Urukalo
12. srpnja 2017. - 10:43

Splitska policija uhitila je i nakon kriminalističke obrade privela na Općinsko državno odvjetništvo 26-godišnjeg Marka Bekavca iz Splita.

Kazneno su ga prijavili za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, i to zato jer je protekle subote, u ranim jutarnjim satima, na Bačvicama, pucajući iz pištolja, u lijevu natkoljenicu propucao 27-godišnjeg T.M.-a.

Zanimljivo je da nakon ranjavanja ozlijeđeni mladić nije zvao policiju i tvrdio je da ne zna kako se to dogodilo, a o pucnjavi su ih obavijestili liječnici. Prema neslužbenim informacijama, do propucavanja je došlo jer je stariji mladić nešto dobacio djevojci koja je bila u Bekavčevu društvu, a ovaj je očito bio previše zaštitnički raspoložen, te je izvadio pištolj i pucao, navodno, da zastraši.
Bekavac se, kako doznajemo, na ispitivanju branio šutnjom.

Mlađahni Bekavac vrlo je dobro poznat splitskoj policiji i tužiteljstvu. Još kao maloljetnik je upravo na Bačvicama, nakon svađe u klubu, nožem usmrtio 21-godišnjaka, i to samo zato jer mu ovaj nije dao da uđe u WC u koji je Bekavac pošto-poto htio ući. Odrobijao je pet godina zatvora.

– Da sad rečen da to nisan tija napraviti, to više nikome nije ni bitno. Bija san te večeri na kokainu, uboja san ga jedan put i nada san se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umra. Zbog toga san posta ubojica i ovakav i onakav, a i prije toga san bija u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika ka da san ne znam šta. Zbog toga ja jesan ubojica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posli šta se događalo veže mi se za to ubojstvo, za šta san kaznu odslužija – kazao je Bekavac u listopadu prošle godine u razgovoru za naše novine, i to nakon što je samoinicijativno izišao iz bolnice gdje je završio kao žrtva otmice i premlaćivanja.

Naime, u krugu jedne autopraonice dočekala su ga, kako je kazivao, četvorica muškaraca te su ga pogodili hicima iz elektrošokera, izudarali šakama, nogama i palicama te ubacili u nekakav kombi. Nakon toga, bez svijesti i brutalno pretučenog, izbacili su ga u garaži na drugom kraju grada. Bekavac je tada tvrdio da ne zna tko je to učinio, a napadače policija do danas nije otkrila.

Bio je osumnjičen i da je pokušao ubiti Deana M. u ulici Kroz Smrdečac, no nakon četiri mjeseca provedena iza rešetaka, ŽDO je odbacio prijavu protiv njega. Krajem listopada prošle godine, mjesec dana nakon premlaćivanja, policija ga je u Velebitskoj ulici uhvatila s pištoljem "PHP" kalibra 9 mm i spremnikom streljiva. Na Prekršajnom sudu kažnjen je s 15 tisuća kuna za nedozvoljeno posjedovanje i nabavu oružja i streljiva. Kazao je tada sucu da se bojao za svoj život i da je zato nabavio oružje.

– Za mene više nema mista na toj prljavoj ulici. Želin mir i da se sve ovo, ne zaboravi, nego da se nakon nekog vrimena kaže: "Evo, momak je napokon naša pravi put" – kazivao je prije nepunih godinu dana Bekavac za SD.

#PUCNJAVA#BAČVICE#MARKO BEKAVAC

Izdvojeno

09. srpanj 2020 03:28