StoryEditor
Crna kronikaUVJETNA KAZNA

Djelatnik zadarske ‘Čistoće‘ pratio sugrađanku i vrebao je iz grmlja

19. rujna 2020. - 16:19
 Paun Paunović/ilustracija/Cropix

Djelatnik zadarske “Čistoće” (56) koji je službenim vozilom učestalo slijedio Zadranku u koju se zaljubio osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci, s rokom kušnje od dvije godine.

Sutkinja Jasna Ančić Barić osudila ga je zbog nametljivog ponašanja na uvjetnu zatvorsku kaznu nakon što je utvrđeno da je Zadranku ustrajno i dulje vrijeme pratio i uhodio, te je zastrašivao i time kod nje izazvao tjeskobu i nesigurnost te osjećaj straha.

“Opsjednuti” djelatnik “Čistoće” optužen je da je kazneno djelo počinio od kolovoza 2019. do 30. rujna 2019., kada ju je učestalo slijedio i službenim vozilom "Čistoće" dolazio na mjesto gdje je Zadranka radila.

Nakon što bi parkirao automobil, sjedio bi u vozilu po sat vremena i stalno gledao u njezinu pravcu. O djevojci se raspitivao i u restoranu.

Zadranka je posvjedočila kako joj je poznanik ispričao da se u zadarskom restoranu jedna muška osoba iz “Čistoće” došla raspitivati o njoj. Informacije je prikupljao i kod konobara, a potom se automobilom “Čistoće” vozio za njom i slijedio je sve do kuće njezinih roditelja u Zadru.

Kulminacija je nastupila 30. rujna 2019. kada je Zadranka radila popodnevnu smjenu u jednom trgovačkom centru. Tada je u više navrata šetao po pokretnim stepenicama i vraćao se natrag, ne ulazeći u prostor trgovine. Nakon što joj je smjena završila, prišla joj je njegova rođakinja da je upozori kako je on čeka u garaži. Zadranka je tada zamolila zaštitara da ju odveze do njezina auta.

No, opsjedanje djelatnika “Čistoće” ni tu nije završilo. Nakon što je jednog dana Zadranka izašla iz stana svojih roditelja i krenula prema svom vozilu, na uglu zgrade odjednom je začula šuškanje. Djelatnika “Čistoće” ovaj je put ugledala - iza grma.

Tada mu je i rekla da je više ne prati, te ga je pitala što hoće od nje i je li normalan.

Kada ni to nije imalo efekta, uzela je telefon, pa su ubrzo na ulicu došli njezin brat i otac. Kada ih je ugledao, 56-godišnjak je pobjegao, što je sve kod oštećene izazvalo osjećaj straha, nemoći, nemira i tjeskobe.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je protiv 56-godišnjaka 20. svibnja optužnicu zbog kaznenog djela protiv osobne slobode - nametljivog ponašanja, te je predložilo sudu da se izda kazneni nalog, te ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 09:50