StoryEditor
Crna kronikaNASILNI OVISNIK

Diler koji je na Bačvicama izbo četiri osobe ima debeli dosje, evo kako se branio na sudu: Uzimam sve droge, idem na partyje, kupim boce i primam socijalnu pomoć

Piše Katarina Marić Banje
19. srpnja 2019. - 23:09
Mjesto na kojem se dogodio obračun56666gg

Agresivni napadač nožem na četiri osobe u noćnom klubu na Bačvicama, među kojima je i teže ozlijeđeni interventni policajac, Hrvoje Š. (42) na slobodi je bio tek četiri mjeseca kada je ponovno završio u lisičinama. Stari je poznanik policije koji dila i konzumira heroin, speed, marihuanu i hašiš. I tijekom boravka u zatvoru u Šibeniku imao je divljački ispad.

Muškarac noćas na Bačvicama nožem ozlijedio četiri osobe, policija je brzo pronašla napadača; Pred popularnim klubom jutros su vidljivi tragovi krvavog obračuna

Poznati splitski redar i bloger o užasu na Bačvicama: Šta je to čovjeku u glavi kada izbode četvero ljudi, po nogama, preponama, rukama, jetri...?! Oprez, uznemirujuće fotografije!

U krvavom sukobu na Bačvicama nožem izboden pripadnik Interventne policije, napadač je o 42-godišnjak iz Splita; Doznajemo detalje obračuna u noćnom klubu

Novi detalji horora na Bačvicama: Hrvoje Š. izvadio je spolovilo i pokušao se pomokriti po podiju, kada su ga pokušali izbaciti počeo je bosti nožem; Nedavno je izišao iz zatvora, i tamo je divljao...

U zatvoru je bio po presudi Općinskog suda u Splitu iz travnja 2016. godine kada je proglašen krivim za dilanje marihuane, hašiša i amfetamina. Zatečen je u rujnu 2015. godine u stanu na splitskom predjelu Škrape s 222 grama amfetamina raspodijeljenog u 10 PVC paketića od koji je devet bilo po dva grama svaki plus jedan najveći s oko 200 grama mase speeda.

Imao je i 30 grama hašiša i 1,4 grama marihuane uz digitalnu vagu. Kako je u presudi navedeno, osim za preprodaju, droga mu je služila i za osobnu uporabu. Dobio je tada tri i pol godine zatvora te mu je određena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti.

U svojoj obrani tijekom suđenja Hrvoje Š. je izjavio da puši marihuanu i hašiš, a da je speed čuvao za poznatog splitskog dilera Emila M. koji mu je u zamjenu davao heroin kojeg također konzumira.

- Ovisnik sam od 1991. godine, a od 1997. godine sam na metadonskoj terapiji. Liječio sam se i po komunama. Amfetamin mi je donio prije tri mjeseca E.M. na čuvanje, već raspoređen u više paketića. U tom periodu Emil M. je dolazi par puta i uzimao manje količine speeda. Vagu sam par dana prije uhićenja posudio od njega i koristim je za marihuanu i hašiš kada ih kupujem od nepoznatih osoba da bih vidio jesu li me zakinuli. Nikada nisam vagao heroin i kokain, ali sam znao izvagati speed kada bih išao na techno partyje pa bih uzeo iz kesica s većom količinom. Znam Emila M. deset godina jer sam od njega kupovao heroin ispred stana mu na Prokurativama za sebe i druge koji bi me onda počastili manjom količinom. U stanu su mi uz drogu našli 1.800 kuna koje sam zaradio skupljanjem boca nakon “Ultre”, a nešto je i od socijalne pomoći - kazao je tijekom suđenja u svojoj obrani Hrvoje Š.

Inače, Emil M. kojeg spominje Hrvoje Š.  bio je uhićen kao dio zločinačke udruge u  USKOK-ovoj akciji Koktel kada je zaplijenjeno 5 kilograma heroina.

Osim kazne zatvora koju je Hrvoju Š. tada dobio za speed opozvana mu je i uvjetna kazna za razbojništvo od godine i pol zatvora uz rok kušnje od pet godina na koju je bio osuđen otprije. Kako se već nalazio u istražnom zatvoru od rujna 2015. godine, samo je produžio boravak iza rešetaka.

Tijekom perioda izdržavanja je napravio izgred u šibenskom zatvoru kada je udario u drvenu konstrukciju i izbio jedna vrata iz okvira. Za to je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od deset mjeseci uz rok kušnje od dvije godine. To još nije pravomoćno. Otprije je osuđen za dilanje heroina s Vedranom B. iz Splita kada je dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora što je odslužio.

Polovicom ožujka ove godine je izašao s izdržavanja kazne zatvora od tri i pol godine. Prije okončanja kazne je prošle godine tražio uvjetni otpust i ranije puštanje, ali je sudac izvršenja Županijskog suda u Šibeniku odbio zahtjev.

Tijekom boravka u zatvoru imao je psihijatrijski tretman u sklopu liječenja od ovisnosti te je tijekom vremena dobio ocjenu: zadovoljava. Zaključeno je kako je popravio ponašanje i da je susretljiv u komunikaciji, iako odbija sudjelovati u svim predviđenim programima rehabilitacije.

#SPLITSKI DILER#RANJEN INTERVENTNI POLICAJAC

Izdvojeno