StoryEditor
Crna kronikaU Dalmaciji

Detalji velikog uhićenja: USKOK identificirao glavnog organizatora šverca prstaca, trpova i ježinaca, procurilo još informacija. Evo koliko su zaradili

Piše Vladimir Urukalo
19. srpnja 2022. - 19:01

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su danas da je u tijeku velika akcija uhićenja protiv više hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. Akcija se provodi na području tri dalmatinske policijske uprave, a ranije danas pisali smo da je razlog uhićenja - izlov i preprodaja zabranjenih morskih vrsta.

Švercali prstace, trpove i ježince: u Dalmaciji uhićeno desetak Hrvata i Talijana, otkriveno gdje su izlovljavali i skladištili zaštićene vrste

USKOK sumnja da je Joško Š. glavni organizator zločinačke organizacije od ukupno 15 članova koja je izlovaljavala, skladištila, prerađivala i izvozila u Italiju zabranjene morske vrste.

Sumnja se da su to uradili s 19 tona trpova pocijeni od 30 kuna za kilogram što je vrijedno 570.000 kuna najmanje, zatim 35 tona morskih ježinaca vrijednih oko 90.000 kuna, 62 kilograma ikre morskih ježinaca što je vrijedno 50.000 kuna i 6,5 kilograma prstaca koji koštaju 250 kuna po kilogramu.

USKOK nadalje sumnja da je skupina tako zaradila 700.000 kuna, a državu su oštetili za najmanje 11,5 milijuna kuna.

To su radili u razdoblju od ožujka do srpnja. Ova uhićenja povezana su s uhićenjima iz svibnja kod Marine zbog istih stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 17:53