StoryEditor
Crna kronikaužas na izlazu s autoceste

Detalji strašne nesreće kod naplatnih kućica: jureći BMW naletio na Škodu i odbacio je na betonski stup; Mađarska obitelj kritično, bračni par i dijete u bolnici se bore za život

Piše JL
12. srpnja 2019. - 13:12
Naplatne kućice Sveta Helena

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12.50 sati na naplatnim kućicama Sveta Helena u smjeru Zagreba teško su ozlijeđene tri osobe iz osobnog automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, dijete putnik kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 38-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

U sudaru triju vozila kod naplatnih kućica ozlijeđene tri osobe, iz smrskanog vozila izvlačili muža, ženu i dijete; 'Dojurio je BMW i zabio se u njih'

Prema neslužbenim podacima, riječ je o bračnom paru s djetetom koji su u jako teškom stanju, navodno su u induciranoj komi, piše RTL.

Prema policijskom izvješću, oko 12.50 sati 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW, a kretao se autocestom A4 izlazom broja 5 u smjeru juga. Dolaskom do naplatne postaje Sveta Helena, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, prednjim dijelom naletio je na stražnji dio osobnog automobila marke Škoda mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, a kretao se ispred njega istom prometnom trakom izlaznog kolnika 5 u smjeru juga. Vozač Škode u trenutku sudara usporavao je svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred.

Od naleta, osobni automobil marke Škoda je, kako prenosi Jutarnji list, odbačen u lijevo u smjeru istoka te se prednjim dijelom i gornjim postrojem naletio na betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a kretao se izlaznim trakom broja 5 naplatne postaje u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu cestarine.

Uslijed naleta naplatna postaja je odbačena na ulazni trak naplatne postaje Sveta Helena te je metalnim dijelom udarila u osobni automobil marke Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena u smjeru sjevera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 07:23