StoryEditor
Crna kronikaZAVRŠEN OČEVID

Detalji nesreće u Marjanskom tunelu: vozač Peugeota je na sredini prešao u suprotni trak, sudario se s Alfom i na mjestu poginuo

25. ožujka 2020. - 13:21
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

U stravičnom sudaru u Marjanskom tunelu u srijedu u 11,15 sati stradao je vozač Peugeota koji je prešao u suprotni kolnički trak i frontalno udario u osobni automobil Alfa.

Prema do sada dostupnim informacijama, Peugeot je ušao u tunel iz pravca Meja te je iz za sada neutvrđenih razloga na sredini tunela, na ravnom dijelu kolnika izgubio kontrolu nad vozilom i ušao u suprotni trak.

Iz suprotnog smjera je naišla Alfa u kojem je osim vozača bila i jedna putnica. Od jačine udara su se vozila odbila jedno od drugoga te je bez udara u njih, između automobila, uspio proći vozač s Opelom Mokka. On je bio iza Alfe, koju je tek neznatno zagrebao u prolazu i glavni je svjedok nesreće.

Poginuli vozač ima oko 60 godina, a oba vozila su dosta oštećena u sudaru. Iz Peugeota su smrtno stradalog vozača izvlačili vatrogasci.

Očevid na mjestu događaja je koordinirala nadzirala Julijana Stipišić, dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a proveli su ga ing. Stanko Smodlaka, sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila i Postaja prometne policije Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 19:07