StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKA AKCIJA

Desant na Vis: u polju i kamenim kućama Pliskog Polja pronađen speed, kokain i bujna plantaža ‘trave‘, uhićen mještanin

8. rujna 2023. - 22:50
U pitoresknom mjestašcu na otoku Visu nađene su pozamašne zalihe droga, kako prirodno uzgojenih, tako i sintetskihPU SD

Pritvorskom nadzorniku doveden je 58-godišnjak s Visa, osumnjičen za dilanje više vrsta droge  nađene u poljima i u kamenim kućama u Pliskom polju. Radi se o predjelu koji se nalazi na staroj austrijskoj cesti između Visa i Komiže, a koliko službi PU splitsko-dalmatinske je sudjelovalo u akciji, reklo bi se da su napravili desant na otok.

Kako su nas službeno obavijestili, kriminalističko istraživanje su inicirali inspektori Službe kriminaliteta droga. Uz potporu policijskih službenika Postaje pomorske policije Split, Policijske postaje Hvar i Policijske postaje Vis, u četvrtak su uhitili 58-godišnjeg muškarca.

image

Stabljike na plantaži su bile bujne i visine od metra do 1,65 m

PU SD

U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 58-godišnjak na plantaži u Pliskom Polju zasadio i uzgojio 24 stabljike indijske konoplje visine od 115 do 165 centimetara. Na mjestu događaja obavljen je očevid i pronađene stabljike su oduzete.

Također, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma kojeg muškarac koristi u mjestu na istom predjelu, točnije dviju kamenih kuća. Pronašli su dvije plastične vrećice u kojima se ukupno nalazilo 822,8 grama amfetamina speed, 32 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica, te 56,2 grama marihuane u šest plastičnih vrećica.

image

Uz amfetamin speed, kokain i smrvljenu marihuanu, imao je i dvije vage, svaku za svoju vrstu droge

PU SD

Pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima amfetamina i "trave". Svi pronađeni predmeti su oduzeti, a muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije.

Nad njim se provelo kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama koje je trajalo do danas. Tijekom petka je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

image

Indijska konoplja je iščupana i pohranjena u dokazni materijal

PU SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:55