StoryEditor
Crna kronikaispravak informacije

Damir Trut o požaru u Dugom Ratu: Prve dvije dojave nisu išle preko broja za hitne slučajeve, u pozivu iz Centra 112 navedena je adresa Doma

Piše PSD.
5. listopada 2020. - 13:30

U Slobodnoj Dalmaciji, u elektroničkom obliku, 29. rujna 2020. objavljen je članak pod naslovom Šef vatrogasaca o požaru u Dugom Ratu: Tek u trećem pozivu saznali smo gdje točno gori. Dva mlada policajca su spašavala ljude noseći ih na leđima, autora Zorana Šagolja.

U tekstu (u printanom izdanju i u podnaslovu) iznosi se netočan podatak da su vatrogaci u prvom pozivu od Centra 112 dobili informaciju o požaru, ali bez adrese Doma za starije i nemoćne, upozorava pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut čiji demanti prenosimo u cijelosti: 

'Preslušavanjem tonskog zapisa utvrđeno je da je Županijski centar 112 Split vezano uz navedeni događaj zaprimio svega jednu dojavu građanke koja je odmah proslijeđena u DVD Dugi Rat, pri čemu je pozivateljica rekla adresu Doma, a vatrogasac koji je zaprimio dojavu potvrdio kako zna lokaciju.

Zapovjednik DVD-a Dugi Rat Pavo Tomić naknadno je potvrdio kako prve dvije dojave o navedenom požaru u DVD Dugi Rat nisu bile od Centra 112 i da je točno kako u njima nije bila navedena adresa Doma. Adresu Doma za starije i nemoćne su dobili tek u trećoj dojavi, zaprimljenoj upravo preko Županijskog centra 112 Split.

Obzirom da je došlo do nesporazuma u komunikaciji s novinarom, radi istinitog i točnog informiranja javnosti molimo vas da objavite ovaj ispravak'.

item - id = 1048754
related id = 0 -> 1104211
related id = 1 -> 1104200
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 12:41