StoryEditor
Crna kronikabivši saborski zastupnik

Damir Škaro prenoćio u policiji, danas bi trebao biti doveden na ispitivanje; O optužbi za silovanje oglasio se i Autoklub Siget

Piše PSD
5. rujna 2019. - 12:14
sigurnost_prometa17-170418

Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni predsjednik AMK Siget, kojeg je njegova djelatnica prijavila za silovanje i prijetnje, nakon jučerašnjeg uhićenja prenoćio je u policijii, piše Večernji list.

Tijekom današnjeg dana, kako se doznaje sa Županijskog suda u Velikoj Gorici, Škaro bi trebao biti doveden na ispitivanje u tamošnje tužiteljstvo.

Nakon što to ispitivanje bude okončano, tužiteljstvo će odlučiti hoće li za Škaru tražiti određivanje istražnog zatvora, a ako hoće o tom zahtjevu će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Predsjednik Hrvatskog autokluba nakon šokantnog slučaja silovanja i uhićenja 'uglednog' HDZ-ovca: Žao mi je te žene, ali vjerujem da ona nije bila jedina...

Otkrivaju se novi detalji oko slučaja silovanja u prostorijama AK Siget: bivšeg olimpijca i zastupnika HDZ-a za kazneno djelo prijavila liječnica žrtve. Stigla i reakcija HDZ-a

Bivši saborski zastupnik HDZ-a uhićen zbog optužbi za silovanje i prijetnje: 'Zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Molila sam ga da prestane, a on mi je zadirao prste još dublje...'

Podsjetimo, Škaro uhićen je u srijedu ujutro pri ulasku u Hrvatsku nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u kolovozu. Uhićen je pri povratku iz BiH, gdje je navodno bio od događaja za koji se sumnjiči.

Njegova žrtva javno je o svojoj traumi progovorila za emisiju Provjereno, a osim za silovanje Škaru je prijavila i za prijetnju, jer joj, kao tvrdi, ponudio i novac za šutnju. Silovanje je policiji prijavila liječnica žrtve.

O tome se priopćenjem oglasio i Autoklub Siget. Pišu da nemaju nikakvih saznanja o informacijama koje su o Škari objavljene u medijima te da je on i danas njihov predsjednik, javlja dnevnik.hr.

"Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih menadžerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben.

Autoklub Siget danas je najveći autoklub u Hrvatskoj, koji odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga. Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za g. Damira Škaru, objavljenim u medijima te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije", stoji u priopćenju Autokluba Siget.

Podsjetimo,  Škaro uhićen je u srijedu ujutro nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku. Od podnošenja prijave protiv njega 12. kolovoza taj bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu bio je u Bosni i Hercegovini.

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar kazala je da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu, od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

#SILOVANJE#DAMIR ŠKARO#AUTOKLUB SIGET

Izdvojeno

09. srpanj 2020 02:26