StoryEditorOCM
Crna kronikaispitan u policiji

Buvel je odmah priznao ubojstvo Vuknića i otkrio gdje je bacio tijelo? Navodno su se našli kako bi raspravili oko paljevine garaže na Pujankama, no u kuloarima se pojavila i druga verzija

6. veljače 2022. - 12:46

Dragomir Petrović zvani Buvel, 50-godišnjak iz Trolokava koji je u subotu uhićen zbog sumnje da je ubio 41-godišnjeg Petra Vuknića iz Splita, ispitan je u nedjelju ujutro u splitskoj policiji te će tijekom dana biti priveden na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Petrovića se osnovano sumnjiči da je u četvrtak, 3. veljače telefonom namamio Vuknića da se nađu ispred hotela na Žnjanu te su sjeli u vozilo marke Smart. Vozili su se do područja Malačka kod Kaštel Starog te je tijekom vožnje Petrović hicem iz pištolja zasad nepoznate marke pogodio Vuknića u tijelo.

Ovaj je ubrzo preminuo, a Petrović je njegovo tijelo izbacio iz vozila na predjelu Malačka i odvezao se "Smartom" natrag u Split.

Tko je uhićeni za smaknuće Vuknića: splitska ‘zločinačka‘ mu je propucala brata, a Buvel i sam u krvavom dosjeu ima stravično ubojstvo žene. Pred istražiteljima je plakao...

Kako neslužbeno doznajemo, Petrović se policiji sam predao i to nakon što je bio prijavljen i njegov i Vuknićev nestanak te im je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao mjesto gdje je bacio tijelo.

Također, navodno je rekao da se s pokojnim Vuknićem sastao kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama početkom prosinca prošle godine kada je izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i automobil marke Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.

image
Joško Ponoš/Cropix

Tijekom vožnje su se, navodno je policajcima kazao Petrović, žestoko verbalno sukobili te je Vuknić izvadio pištolj i pokušao ubiti Buvela, no ovaj je bio brži.

Njegovu priču potvrdit će ili demantirati kriminalistička policijska obrada koja još uvijek traje, a tijekom koje će se obaviti očevid na pronađenom "Smartu" i izuzeti svi eventualni biološki i drugi tragovi koji bi morali biti u automobilu ako je to mjesto ubojstva.

Nadalje, policija obavlja i pretrage kuće i okoline u Petrovićevom selu kako bi pronašla oba pištolja.

U kuloarima su se pojavile i priče da je Petrović zapravo Vuknića nas silu oteo u četvrtak iza ponoći na jednoj benzinskoj crpki u Dugopolju gdje je Vuknić došao javiti se jednoj djelatnici koju je otprije znao.

Navodno je nekoliko svjedoka vidjelo kako se nagurava s krupnim muškarcem koji ga natjerava da uđe u vozilo, a sve su to, po tim pričama, zabilježile i nadzorne kamere na navedenoj crpki. No, službene potvrde tih informacija još nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2023 11:48