StoryEditorOCM
Crna kronikaponovljeno suđenje

Bruno Bajrić osuđen na 3,5 godine zatvora zbog smrti svoje djevojke Anice Ćurić: sud ocijenio da se ne radi o ubojstvu, već o prouzročenju smrti iz nehaja

9. travnja 2019. - 11:42
Bruno Bajrić

Na Županijskom sudu u Splitu Bruno Bajrić (25) nepravomoćno je osuđen na 3 godine i 6 mjeseci zatvora zbog prouzročenja smrti iz nehaja njegove djevojke Anice Ćurić (22) hicem u grudi iz pištolja kalibra 9 mm u stanu u Slavonskoj ulici u Splitu.

Optuženi Bajrić nije došao na objavu presude pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića u Velikoj dvorani splitskog Županijskog suda.

Radi se o drugom po redu suđenju nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu na deset godina zatvora iz 2017. godine. Tada je okrivljen za ubojstvo iz neizravne namjere što kolokvijalnim riječnikom znači kako je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja te je time pristao na najgoru posljedicu do koje je i došlo.

Potresni trenuci na suđenju mladom Splićaninu za ubojstvo vlastite djevojke: 'To dijete nam je umiralo na rukama, moj sin ju je volio, nije je namjerno ubio'; Optuženi mladić rapravu pratio grcajući u suzama

Ponovljeno suđenje za ubojstvo u Splitu ulazi u završnu fazu: ispalio djevojci metak u grudi, sporan krucijalan dokaz

Anica Ćurić je smrtno stradala 28. studenog 2016. godine oko 23 sata u stanu iz pištolja mauser werke parabellum, koji je imao pet metaka u okviru i iz kojeg joj je ispaljen metak u grudi.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo ga je za ubojstvo za koje je propisana kazna od najmanje pet do 20 godina zatvora. Obrana je tvrdila da se radi o nehatnom prouzročenju smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Sudsko vijeće je tijekom prvog suđenja zauzelo stav kako nije imao namjeru ubiti djevojku. Unatoč tome, kao dokaz krivnje za blaži oblik ubojstva uzeli su njegovu opsjednutost oružjem te činjenicu da je i djevojku vodio na gađanje.

Početkom prošle godine Vrhovni sud je ukinuo osuđujuću presudu i naložio novo suđenje uz ponovno izvođenje dokaza te njihovo evaluiranje. Tada je nad optuženim Bruno Bajrićem ukinut istražni zatvor te je na drugo suđenje dolazio iz Velike Britanije gdje je otišao raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 11:38