StoryEditor
Crna kronikadilanje na ultri

Britanci uz ecstasy i MDMA kraj Parka mladeži dilali i ketamin: evo gdje su skrivali 'veterinarski anestetik' i kako ta droga djeluje

14. srpnja 2019. - 21:08

Dva Britanca i jedan Hrvat zaradili su tijekom nedjelje kaznene prijave za preprodaju droge. Kod uvoznih dilera je pronađena supstanca koja se kod nas rjeđe zapljenjuje: ketamin - veterinarski anestetik koji također spada u klupske droge.

Kriminalističko istraživanje nad njima proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su kraj Parka mladeži u subotu oko 23 sata zatekli dvojicu državljana Velike Britanije, u dobi od 28 i 29 godina.

Kod 28-godišnjaka su pronašli 111 komada ecstasyja, kao i 3,42 grama MDMA, pakirane u 4 vrećice, a kod 29-godišnjaka 28,3 grama ketamina pakiranog u 31 PVC vrećicu.

Temeljem naloga suca istrage, obavljena je pretraga apartmana na području Splita kojeg koriste te je nađeno još 144 komada ecstasyja, 37 grama ketamina pakiranog u 37 PVC vrećice i 1,6 grama marihuane.

Uz kaznenu prijavu su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku te se nakon ispitivanja odlučiti o istražnom zatvoru. Ketamin je anestetik koji se uglavnom koristi u veterinarskim ordinacijama. U većim količinama može uzrokovati stanja sanjarenja i halucinacija te delirij i amneziju.

U manjim dozama ketamin je tipična disocijativna party droga, ali ima i halucinogene efekte zbog čega spada u popularnije supstance za noćne izlaske. Na području PU splitsko-dalmatinske nije bio na popisu zaplijenjenih droga tijekom prošle dvije godine.

Hrvatskog državljanina su u subotu oko 22,20 sati zatekli u ulici Hrvatske mornarice s ukupno 24,54 grama kokaina. Priveden je u službene prostorije, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

U subotu je već bio priveden i nakon određivanja istražnog zatvora odveden na Bilice i 24-godišnji Britanac koji je malo iza ponoći u noći s petka na subotu uhićen s 29 komada ecstasyja, 84 grama MDMA, pakirane u 11 PVC vrećica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 16:07