StoryEditorOCM
Crna kronikatko su huligani?

Borovec: Već su identificirani neki od izgrednika, policija ima snimke, objave s facebooka...

Piše PSD
18. lipnja 2016. - 02:31
policija_sigurnost1-190516

“Hrvatski policijski tim koji je u Francuskoj već je identificirao neke od izgrednika na utakmici protiv Češke u Saint Etienneu i proslijedio je informacije francuskoj policiji”, rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije, javlja Jutarnji list.

Policiji su nakon utakmice proslijeđene brojne snimke, fotografije, objave s Facebooka u kojima izgrednici najavljuju izazivanje nereda i prekid utakmice, potvrdio nam je Borovec.

Hrvatska policija u Francuskoj nema operativne ovlasti uhićenja izgrednika, ali to može učiniti francuska policija, kojoj će biti proslijeđeni svi podaci, i s kojom se surađuje u identificiranju navijača.

Francuska policija već je uhitila neke od izgrednika, za dijelom se traga, a oni za koje postoje osnovane sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda, bit će uhićeni čim dođu na granični prijelaz. Kako nam je rekao Borovec, podaci o onima koji su sudjelovali u neredima bit će dostavljeni svim graničnim prijelazima.

Hrvatska policija u petak ujutro je francuskim kolegama proslijedila operativne informacije da dio navijačke skupine Torcida namjerava izazvati prekid utakmice, i to je proslijeđeno francuskim policajcima.

Francuskoj policiji su i u petak ujutro mailom proslijeđeni podaci o nekim problematičnim navijačima koji namjeravaju izazvati nerede, informirani su o dobroj suradnji navijačke skupine Torcida i navijača Saint Etiennea, kao i da im njihovi navijači kupuju ulaznice, a baklje su prošvercali u jednoj vrećici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 16:31