StoryEditor
Crna kronikaSKUP SPORT

Boksač iz Splita ‘pao‘ s četvrt kilograma kokaina: ‘Dio je za prodaju, a dio za mene jer ‘šmrčem‘ pet grama dnevno!‘; Ipak je izbjegao boravak na Bilicama

11. listopada 2021. - 15:24

Uz mjeru opreza javljanja policiji jednom tjedno, na slobodu je pušten 36-godišnji boksač iz Splita uhićen s četvrt kilograma kokaina. Glavni razlog što je izbjegao smještaj u ćeliji na splitskim Bilicama je njegovo priznanje da je kokain držao i za osobne potrebe i radi prodaje.

Zaskočili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u petak. U sklopu kriminalističkog istraživanje je obavljena pretraga stana kojeg koristi u predgrađu Splita kao i osobnog vozila. Pronađeno je ukupno 238 g kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Kokain je bio podijeljen u dva pakiranja, od 25 grama i od 213 grama. Jedan paketić je nađen kod njega, a drugi prilikom pretraga. Po okončanju kriminalističkog istraživanja prijavljen je zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon toga je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu

- Kokain je moj i držim ga radi prodaje jer sam upao u lošu financijsku situaciju, ali i za osobnu uporabu. Uzimam 5 grama dnevno - izjavio je, kako neslužbeno saznajemo, između ostalog.

image
Ilustracija/Shutterstock

Boksač je kazao i kako ima mjesečna primanja 15.000 tisuća kuna te sebi može priuštiti kupnju te količine. Kako je u svojoj obrani priznao sve navode iz kaznene prijave, a otprije nije prijavljen zbog dilanje te nije osuđivan nad njim se nije ni zatražio istražni zatvor.

Umjesto toga mu je prije puštanja na slobodu određena mjera opreza javljanja policiji jednom tjedno. Kako saznajemo, 36-godišnjak se bavi profesionalnim boksom, ali ne radi kao trener ni u jednom klubu s djecom i mladima.

Sparing partner je međunarodno priznatom boksaču i nastupa uglavnom van Hrvatske. Za svog odvjetnika boksač je angažirao Vinka Gulišiju kojeg smo upitali je li istina da je njegov klijent priznao dilanje i drogiranje te izašao na slobodu.

- Ne mogu se izjašnjavati o detaljima obrane, a što se tiče istražnog zatvora, mislim kako je odluka primjerena jer nije ni bilo osnove za njega - kazao je odvjetnik.

image
Vinko Gulišija, odvjetnik
Boris Kovačev/Cropix

Kilogram kokaina u nabavi dođe 40.000 eura tako da je cijena 250 grama 10.000 eura. Nabavna cijena u protuvrijednosti od 300.000 kuna za kilogram, u prodaji se mnogostruko povećava, kako dodatkom smjese tzv. punila tako i povećanjem cijene. Gram kokaina dođe 100 eura, što je u protuvrijednosti 750 kuna.

Uhićen i uzgajivač marihuane

Preko vikenda je u Splitu uhićen i 43-godišnjak s pola kilograma marihuane. Njega su uhitili inspektori Druge policijske postaje Split, koji su pretragom stana našli 553,6 grama marihuane, improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje i šest stabljika.

Protiv njega je također podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

item - id = 1134158
related id = 0 -> 1134063
related id = 1 -> 1125196
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 10:00