StoryEditor

Bobota: u tučnjavi ozlijeđeno osam osoba, dvojica uhićena

Piše PSD.
5. svibnja 2008. - 15:02

U nedjeljnjoj tučnjavi, kad je na godišnju skupštinu bobotskih članova "Delija", navijača beogradskoga nogometnog kluba Crvene zvezde u Boboti kod Vukovara, nasilno upala skupina još u potpunosti neidentificiranih mladića, lakše je ozlijeđeno osam osoba među kojima su dvojica policajaca i dva djeteta, potvrdio je zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Janić je naveo kako kriminalistička istraga tog slučaja još traje.

Nad dvojicom napadača, koje je policija jučer uhitila dok su se ostali razbježali, još se provodi kriminalistička obrada, kazao je Janić, dodavši kako su na obavijesni razgovor u policiju sprovedene dvije osobe za koje se sumnja da su bili sudionici upada u prostorije u kojima se održavala skupština "Delija".

- U suradnji s osječko-baranjskom Policijskom upravom i dalje tragamo za sudionicima upada na skupštinu - naveo je Janić, podsjetivši kako je u pokušaju ometanja rada skupštine "Delija" sudjelovalo 30-ak osoba.

U Bobotu napadači su se dovezli u nekoliko osobnih automobila osječkih registracijskih oznaka te pokušali nasilno ući u prostoriju u kojoj se održavala skupština bobotskih članova "Delija".

Desetak ih se uspjelo probiti kroz blokadu dvojice policajaca koji su osiguravali rad skupštine, te ući u dvoranu. Pritom su se sukobili s članovima "Delija" uz uporabu bengalka, boca i kamenja. Kad su izgurani iz dvorane, napadači su se razbježali, a policija je uhitila dvojicu od njih.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 02:23