StoryEditorOCM
Crna kronikaSUMANUTI UBOJICA

Bivšu partnericu izbo 99 puta, njezinom novom dečku osakatio genitalije: ‘Susjedi, dođite ovo vidjeti!‘

Piše VIJESTI SD
1. ožujka 2024. - 21:37

Marcus Osborne (35), koji je u svibnju prošle godine u Huddersfieldu nasmrt izbo bivšu partnericu Katie Higton (27) i Stevena Harnetta (25), s kojim se ona počela viđati nakon njihova prekida, u petak je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Ubojica je provalio u kuću u kojoj je svojedobno živio s Katie i napao je nakon što se vratila sa spoja u kinu. Zadao joj je 99 uboda nožem, a više od 20 puta ciljao joj je lice. Nakon toga, pomahnitali Marcus upotrijebio je telefon bivše partnerice kako bi namamio Harnetta u kuću. Njega je izbo 24 puta i osakatio mu genitalije.

Drugu ženu, koja se kobnog dana također nalazila u kući strave, silovao je i cijelu noć držao na nišanu.

- Romeo i Julija sad mogu zajedno umrijeti - rekao je Osborne, koji je nakon počinjenja strašnog zločina pozvao susjede da dođu vidjeti tijela. Na sudu u Leedsu rečeno je i kako je u vrijeme ubojstva u kući bilo i četvero djece.

Dok su ga u petak odvodili iz sudnice, članovi obitelji ubijenih za njim su vikali: "Nadam se da ćeš trunuti u paklu", a majka gospođe Higton nazvala ga je "čudovištem najgore vrste".

Sky News piše kako je Katie lani krajem travnja prekinula petogodišnju vezu zbog obiteljskog nasilja.

Policiji je sve prijavila 10. svibnja. Rekla je i da joj je Marcus zaprijetio da će joj "prerezati grkljan ako ikome išta kaže", ali i da će, "ako ikad bude imala dečka, ubiti i njega i nju". Tad je uhićen, ali platio je jamčevinu pa su ga pustili na slobodu uz napomenu da se ne smije približavati bivšoj partnerici niti je kontaktirati.

No on ju je počeo špijunirati. Provalio je u njezin profil na Snapchatu i tako saznao da se viđa sa Stevenom.

Osborne, koji je 2011. i 2012. bio osuđen zbog nasilja nad još dvije bivše partnerice, priznao je krivnju za ubojstva i silovanje.

Sutkinja Justice Lambert rekla je da je Marcus bio "vođen patološkom ljubomorom" kad je počinio zločine.

- Sve što ste učinili bilo je motivirano seksom te vašom potrebom za seksualnim ponižavanjem i degradiranjem - dodala je sutkinja.

- Policija očito ne uspijeva zaštititi najugroženije, osobito kad je riječ o prijavama obiteljskog zlostavljanja. Kako čovjek s poviješću obiteljskog nasilja može izaći iz policijske postaje uz jamčevinu? Što naša vlada radi? Želim da policija ozbiljnije shvati prijetnje ubojstvom. Policija mora učiniti više. Volio bih da policija počne slušati žene poput Katie - rekao je Jordan Harnett, brat ubijenog Stevena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:57