StoryEditorOCM
Crna kronikaUZNEMIRUJUĆE

Bivši suprug ženu je nekoliko puta izbo i nožem joj prerezao ključnu kost i vrat, sina vezao lisicama - sve je snimljeno

Piše VIJESTI SD
28. prosinca 2023. - 12:27

Stravična snimka stiže iz Rusije koja prikazuje tinejdžera koji s lisicama na rukama, bez odjeće po ledenoj zimi, trči po ulicama nekog grada. Istina je još strašnija: bježao je od očuha koji je nasmrt nožem izbo njegovu majku, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji list.

Vitalij Ormandži (42) uzeo je za taoce bivšu suprugu Anu Boltnevu (36) i njezina sina Bogdana (16) u Sterlitamaku, drugom najvećem gradu u Baškiriji, ruskoj republici. Oboje je tukao i udarao bejzbolskom palicom i uz prijetnju pištoljem od njih tražio novac, pišu ruski mediji. Dječak je uspio pobjeći unatoč tomu što su mu ruke bile vezane lisicama.

Na snimci nadzornih kamera vidi se kako trči do stana svog prijatelja, odakle je pozvana policija. Cijenjena ruska aktivistica za ljudska prava i borbu protiv obiteljskog nasilja Aljona Popova rekla je da je dječakova majka bila mrtva kada je policija stigla na mjesto zločina.

- Ubojica ju je nekoliko puta izbo i nožem joj prerezao ključnu kost i vrat - rekla je.

- Kada se bivša supruga vratila kući, došlo je do svađe između nje i optuženog, tijekom koje je sin ubijene uspio pobjeći i pozvati policiju. U to vrijeme nasilnik je žrtvi zadao nekoliko uboda nožem u predjelu vrata i prsa. Žena je od zadobivenih ozljeda umrla na licu mjesta. Izbezumeljni dječak kasnije je policiji ispričao kakvu je golgotu prošao - ispričala je.

Dječak je policiji otkrio da je bio sam kod kuće kada je njegov očuh provalio u stan. Uperio je pištolj u njega, vezao mu ruke i noge, začepio mu usta i uzeo mobitel, izvijestila je policija.

- Ubojica je rekao da je sve planirao tri mjeseca - rekla je Popova koja je upoznata sa slučajem.

- Kada je Ana ušla u stan, napao ju je, počeo tući i tražiti novac. I nju i Bogdana je mlatio šakom i palicom koju je donosio sa sobom. Dok je pokušao vezati Anu, Bogdan se uspio osloboditi i pozvati pomoć.

Policija je potvrdila da je Vitalij Ormandži pritvoren i optužen za ubojstvo. Napustio je mjesto zločina, ali je uhićen sljedeći dan dok je bio u automobilu.

Sudski dokumenti prikazuju da je Ana Boltneva dva puta prijavljivala Ormandžija zbog obiteljskog nasilja - znao ju je tući po nekoliko sati, prijetiti nožem, čupati za kosu i prijetiti bocom kiseline.

Žrtva je povukla obje prijave te je pokušala nasamo riješiti probleme s Ormandžijem, pokazuju dokumenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:03