StoryEditorOCM
Crna kronikaKobna noć

Bivši policijski inspektor: ‘Speed objašnjava Matejevo neobično ponašanje, čak i silazak do rijeke. Ova tragedija je pokazatelj‘

Piše Kronika SD
21. lipnja 2022. - 21:32

Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Odjela za droge beogradske policije, objasnio je za portal Nova.rs da je konzumacija amfetamina uzrok dezorijentiranog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. prosinca prošle godine.

Objavljeni rezultati obdukcije Mateja Periša: u krvi su mu nađeni speed i alkohol, u uzorku kose trag kokaina, nema osnovane sumnje da je smrt posljedica kaznenog djela

Nenad Periš nakon objave rezultata obdukcije za ‘Slobodnu‘: ‘Iz Beograda nisam dobio nikakav službeni dokument. Mislim da bi videonadzor dao odgovor na pitanje...‘

Na snimkama kamera za video-nadzor koje su se pojavile tijekom potrage za pokojnim Matejem, vidjelo se kako on, samo u majici s kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, kao i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save.

Iako je bilo raznih teorija, od toga da je nesretni mladić od nekoga bježao, do toga da je trčao na sastanak s nekim, sve te tvrdnje su opovrgli rezultati obdukcije. Prema riječima inspektora Đorelijevskog, velika koncentracija amfetamina u organizmu sve objašnjava.

- On je uzeo previše speeda i to je promijenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, samo je usporilo djelovanje narkotika, ali se po snimkama vidi da je on dezorijentiran i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do rijeke, čega, moguće, nije bio ni svjestan, objašnjava umirovljeni inspektor beogradske policije.

Prema njegovim riječima, ako je u pitanju velika količina amfetamina, pitanje je bi li nesretni Splićanin ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je te noći bila hladna i nabujala, a nosila je i masu otpadaka, granja i panjeva.

- Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što je bio sportaš nije mu pomoglo. Upravo naprotiv, objašnjava ovaj iskusni policajac za portal Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 16:55