StoryEditor
Crna kronikaostaje u pritvoru

Bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu Vedran Ikić ponovno osuđen na bezuvjetnu kaznu od 18 mjeseci zatvora!

Piše Božana Sviličić
21. listopada 2019. - 19:53

U ponovljenom suđenju na Općinskom sudu u Zadru u ponedjeljak bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu Vedran Ikić (45) ponovno je osuđen na bezuvjetnu kaznu od 18 mjeseci zatvora, te i dalje ostaje u pritvoru u kojem se nalazi od 7. svibnja.

Ranija presudu od 18 mjeseci koju je sutkinja Danijela Zubčić Poljak donijela u srpnju ukinuo je Županijski sud u Zagrebu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Ikića je u novom postupku ista sutkinja proglasila krivim da je pokojnom Denisu Paraću (41) pomagao u bijegu pred zakonom, ali je iz činjeničnog opisa kaznenog djela u ovom postupku izbačeno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje se odnosi na napad na odvjetnika Augustina Sudinju u Sukošanu kojem su prethodno izrešetani automobil i bačena bomba u dvorištu u Sukošanu.

Sutkinja mu je ponovno produžila pritvor, a ukidanje pritvora prethodno mu je odbio i Ustavni sud pod obrazloženjem kako je do sada kažnjavan relativno blago, uvjetnom osudom u kaznenom postupku, te novčanim kaznama u prekršajnom postupku, što evidentno nije polučilo svoju svrhu.

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru teretio se da je nakon 31. siječnja 2019. do 6. travnja 2019. u Zadru Paraću dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha i motorističku kacigu kako bi se on tijekom bijega lakše skrivao i bježao od policije. Parać nakon čega je u noći sa 5. na 6. travnja na istom motociklu poginuo. Ranijom optužnicom Ikić se teretio da je Paraću pomagao od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019.

Opovrgavajući krivnju rekao je kako je njegov motor bio u garaži Paraćeve supruge jednako kao i motoristička kaciga, te da je Parać sam, bez njegova znanja koristio motor.

Parać se od kraja kolovoza prošle godine nalazio na potjernici zadarske policije. Bio je osumnjičen za oružani napad na kuću odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu, te preprodaju narkotika.

Svjedoci napada na kuću odvjetnika Sudinje tvrdili su da je napadač došao na bijelom motoru, vrlo sličnom onome kojeg je Ikić posudio Paraću. Policija je zbog toga sumnjala da je napad na kuću odvjetnika došao upravo iz redova bliskih Paraću, pogotovo zbog činjenice što je Sudinja kao zastupnik tvrtke Hoteli Zadar ozbiljno poremetio Ikićeve poslovne planove.

Naime, Sudinja je u ime Hotela Zadar kao posjednika nekretnina na Kolovarama tužio Sokol projekt u vlasništvu Ikića za neispunjavanja ugovornih obveza o najmu. Prijavili su ih i carini koja je objekt "Zara beach" na Kolovarama nakon toga zatvorila i do danas ne radi.

#ZADAR#VEDRAN IKIĆ

Izdvojeno

20. lipanj 2020 15:02