Crna kronikaPOTVRĐENA OPTUŽNICA

Bivši HSP-ov i Kerumov vijećnik mora na sud zbog napada na čelnika Hvidre: legao je na njega, slomio mu nogu pa ga nastavio udarati šakama i laktovima

Piše Katarina Marić Banje

Marijo Sičić, član HSP-a i bivši splitski gradski vijećnik Kerumova HGS-a i Mario Tomasović, bivši čelnik splitske Hvidre ponovno će se suočiti, ovaj put, umjesto na ulici, u zgradi bivše vojarne na Dračevcu u sudnici Općinskog suda u Splitu. Odlukom optužnog vijeća splitskog suda potvrđena je optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koja tereti Marija Sičića za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Mariju Tomasoviću te u nastavku kaznenog postupka slijedi suđenje.

Bivši Kerumov vijećnik optužen za premlaćivanje nekadašnjeg čelnika splitske Hvidre: uhvatio ga je za vrat, bacio na pod i udarao ga šakama i laktovima

Optužnica navodi da se Marijo Sičić početkom rujna 2018. godine oko 14,40 sati u dvorištu vulkanizerske radnje u Vukovarskoj ulici u Splitu verbalno sukobio s Mariom Tomasovićem. Nakon toga je, stoji u optužnom aktu, Sičić Tomasovića objema rukama uhvatio za vrat i gurao, zbog čega je ova pao i koljenom udario o tlo. Optužnica dalje tereti Sičića da je legao na Tomasovića i nastavio ga udarati šakama i laktovima u glavu i tijelo. Svojom je težinom pritisnuo Tomasovićevu desnu nogu, zbog čega je došlo do prijeloma, navodi optužnica. Tereti se za nanošenje teške tjelesne ozljede, za što je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

- Drago mi je što glavna rasprava javna te će svi moći vidjeti i čuti sve iznesene dokaze. To je bila klasična samoobrana, a ja sam se branio kao napadnuti 70-postotni invalid Domovinskog rata. Vjerujem u institucije ove države za koje sam se ja u konačnici borio i krvario - kazao nam je Marijo Sičić.

Nazvali smo i Maria Tomasovića koji je kratko rekao kako nema komentara.
 

#OPTUžNICA#MARIJO SIčIć#MARIO TOMASOVIć