StoryEditor
Crna kronika'mrzim pandure'

Bila je ogorčena: mlada torcidašica na Facebooku brutalno izvrijeđala policajce, stigla ju kazna koju nije očekivala

6. studenog 2017. - 22:25
policija_obuka17-231017

Splitski Prekršajni sud osudio je na ukupno 1378 kuna 22-godišnju nezaposlenu kuharicu iz Splita zato jer je na svom Facebook profilu vrijeđala policajce. Naime, osuđena je jer je 26. prosinca prošle godine na svom profilu objavila fotografiju s istaknutim natpisom „A.C.A.B.“ (prva slova akronima koji u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik znači „svi policajci su kopilad“.

Isto tako objavila je i brojeve „1,3,1,2“, što je, po presudi, "notorna uvredljiva numerička varijacija spornog akronima", a uz brojeve je objavila fotografiju na kojoj je istaknut crni transparent s natpisom "mrzim pandure".

Potom je 13. veljače 2017. godine na svom profilu ove društvene mreže objavila status s natpisom „CopACABana“.

Nadalje, djevojka je 22. veljače 2017. godine, stoji u presudi, "u cilju stvaranja neprijateljskog i uvredljivog okruženja na štetu policijskih službenika, postupajući diskriminacijski i mržnjom na temelju razlike u društvenom položaju", objavila status u kojem je napisala da policija smrdi kao veliki kontejner, a u 11.00 sati istog dana objavila je status:

„Zašto ste tako glupi da vas pitam, molim vas odgovorite mr. policeman“ uz koji je postavila fotografiju na kojoj na tlu leži policajac odjeven u službenu policijsku odoru, ispod koje je napisala „dobar pandur mrtav pandur“.

Djevojka je na sudu priznala krivnju za prekršaje za koje se teretila, a istaknula je kako je zaljubljenik i navijač „Hajduka“ i da je ogorčena situacijom koja vlada u Hrvatskoj, zbog čega je sve to i napisala, iako konkretno nema protiv nikoga ništa, pa ni protiv policije. Kazala je također da nije mislila ozbiljno te se iskreno pokajala.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 10:35