StoryEditor
Crna kronikaNOVI DETALJI

Bezuk je prije pucnjave pred Vladom prespavao u hostelu, zna se i kako je došao na Markov trg

Piše PSD
16. listopada 2020. - 20:20
N1 Televizija/Facebook/Boris Kovačev/Tomislav Krišto/Cropix

RTL neslužbeno doznaje da je mladić koji je u ponedjeljak ujutro napao zgradu Vlade i ranio policajca u Zagreb došao u nedjelju. 

Danijel Bezuk noć je prespavao u hostelu u centru Zagreba, a potom se taksijem dovezao do Markova trga i iz automatske puške zapucao prema policajcima koji su čuvali Vladu, a jednog je ranio. 

Nakon napada se bacio u bijeg, a pola sata kasnije počinio je samoubojstvo na zagrebačkom Jabukovcu. 

Dok je u javnosti bilo poznato kako se odvio napad, dosad se nije znalo kada je Bezuk došao u Zagreb i kako se dovezao do Markova trga, javlja RTL.

Premijer Andrej Plenković ranije danas je komentirajući napad otkrio da je pogledao snimku s nadzornih kamera iz kojih se, kako je rekao, jasno vidi da to nije trebalo biti bilo gdje nego s namjerom i predumišljajem na zgradu Vlade.

- Počinitelj nije otišao na Pantovčak, u sjedište Grbina u Novu Gradišku i došao je baš pred zgradu Vlade. Istraživanje će utvrditi zašto je došao baš tamo, rekao je Plenković.

- Moramo govoriti jasno u političkom prostoru što se zbiva. To je događaj bez presedana. Neki to žele podržati ili minimizirati, ali onda će netko to jasno i otvoreno reći, to ću biti ja, rekao je Plenković kritizirajući reakcije iz oporbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. listopad 2020 20:20