StoryEditor
Crna kronikaDRAMA U NOĆNE URE

Bezazlen povratak kući pješice Splićanki se pretvorio u horor. Nepoznati muškarac ju je na Pojišanu najprije pitao cigarete, pa izudarao, bliska osoba sve prepričala: ‘Spasili su je prolaznici...‘

Piše M. G.
19. lipnja 2022. - 21:27

Da se bezazlen povratak kući pješice, nakon pića s prijateljicom, može pretvoriti u pravu noćnu moru, svjedoči i dogođaj, koji se zbio u splitskoj Pojišanskoj ulici gdje na Splićanku fizički nasrnuo nepoznat joj muškarac. O masnicama koje zadobila nakon njegova napada priloženim je fotografijama posvjedočila bliska joj osoba u Facebook grupi Split i oko Splita, te otkrila kako su uredovali i policija i sud. Drama u Pojišanskoj ulici je, prema njezinoj objavi, ostavila zbunjenom zbog razvoja situacije nakon dramatičnog događaja.

"Meni blisku osobu je sinoć dok sam bio na poslu i odlazio kući pješice progonio jedan postariji čovjek, te je naposljetku i udario u stražnji dio vrata i po glavi. Pomogli su joj slučajni prolaznici i pozvali su policiju koja ga je privela u policijsku stanicu. Potom su tražili da i ja pristupim u istu zbog davanja izjave. Na kraju nisu uopće uzeli moju izjavu jer su ovi što su joj pomogli bili svjedoci, a meni su savjetovali da se pobrinem da se ona u četvrtak ujutro pojavi na Prekršajnom sudu", stajalo je, između ostalog, u Facebook objavi. Poslušali su naputak i pojavili se na Prekršajnom sudu u Splitu, no kad je žrtva tamo ugledala napadača dobila je napadaj panike.

image

Napad na Splićanku

Facebook

"Rasplakala se, a mi smo sjeli malo dalje od policajca i muškarca koji je napao. Oni su potom ušli u sudnicu i vrlo brzo su izašli. Nakon toga, (s obzirom na to da sudska zapisničarka nije uopće pozivala) moja pratnja je pokucala i ušla, te je vrlo brzo izašla. Kazala mi je da ga je sutkinja pustila na slobodu i da možemo poći kući. To je kod nje izazvalo dodatni šok, s obzirom na to da stanuje blizu napadača", napisano je objavi.

"Na to sam ja ušao kod sutkinje da je pitam kako ga je pustila, kad mi je noćas policajac u drugoj postaji naglasio da se moramo sutra pojavit na sudu da bi napadač dobio zabranu pristupa za početak. A sad drugi policajac koji ga je priveja na sud kaže sutkinji da nema svjedoka iako me pozdravio, a ja upravo njega pita di je soba 16, na što je rekao da pričekamo. Dragi moj Lastane i Alane, gdje smo mi falili", zbunjeno se zapitala žrtvina pratnja.

U PU splitsko-dalmatinskoj potvrdili su nam priču o nasilnom muškarcu koji je na ulici fizički nasrnuo na ženu pri čemu je povlačio za ruku i udarao. Prije napada tražio je da mu da cigarete.

"U četvrtak, 16. lipnja 2022. godine, 1 sat iza ponoći zaprimljena je dojava kako u Pojišanskoj ulici u Splitu muškarac tuče ženu i tražio se dolazak policije. Policijski službenici su došli na mjesto događaja, utvrđeno je da je 69-godišnji muškarac povlačio za ruku 40-godišnjakinju, tražio od nje da mu da cigarete, a potom je i udario. Tijekom policijskog postupanja muškarac je vrijeđao i psovao policijske službenike. Oštećenoj je ponuđeno da se pozovu djelatnici hitne medicinske pomoći kako bi je pregledali, što je ista odbila", potvrdili su u PU splitsko-dalmatinskoj.

Policija je alkoholiziranog muškarca uhitila i odvela u službene prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 23:20